misiek23 Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Klubowicze mam problem następujacy mam wymienione wszystkie wahacze końcówki drązka kier. a dalej mi coś stuka w zawieszeniu z przodu. Czy jest cos jeszcze co trzeba wymienic. Stuki sa nawet jak stoje i ruszam kierownica lew-prawo energicznie. Czy jest jeszcze jakaś złączka w układzie co magła by sie wybić ? CZy to układ kierowniczy ma jakąś regulacje? Prosze o pomoc bo mi juz siły opadaja i portwela zaczyna mi brakować a Jeszcze jedno ma ktoś moze rysunek jak wygląda układ kierowniczy (jakiś precyzyjny)bo to co mam z ksiązki to jest g... warte . Dzieki za pomoc pozdrowienia
Gość spedyt Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 mam wymienione wszystkie wahacze końcówki drązka kier. a dalej mi coś stuka w zawieszeniu z przodu. Czy jest cos jeszcze co trzeba wymienic. Stuki sa nawet jak stoje i ruszam kierownica lew-prawo energicznie. Przekładnia kierownicza ma luz, do regeneracji
misiek23 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Opublikowano 28 Maja 2007 Jesli można prosić o zdjecie gdzie mieści się śruba do regulacj to super by było[br]Dopisany: 28 Maj 2007, 20:37 _________________________________________________Jaka jest zasada regulacji? Czy można samemu wyregulowac czy do mechanika? Pozdrow.
Gość spedyt Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Wymieniałeś wszystkie wahacze i nie sprawdziłeś zbieżności? Jedź na diagnostykę żeby sprawdzić luzy, sprawdź zbieżność
gadi Opublikowano 28 Maja 2007 Opublikowano 28 Maja 2007 Kolega spedyt napisal do regeneracji a nie regulacji.
misiek23 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Opublikowano 28 Maja 2007 Racja przeoczenie, sorki. Gdzie najlepiej w okolicach śląska -między Bielskiem a Katowicami dać to do regene. i ile ten interes kosztuje? a moga to byc jeszcze jakieś złączki między koońcówką drązka a układem bo tez mi się o uszy obiło że coś takiego istnieje
Gość spedyt Opublikowano 29 Maja 2007 Opublikowano 29 Maja 2007 a moga to byc jeszcze jakieś złączki między koońcówką drązka a układem bo tez mi się o uszy obiło że coś takiego istnieje Dobrze Ci sie obiło ale trochę inaczej to wygląda. Między końcówką drążka kierowniczego a przekładnią jest drążek kierowniczy. Przykręcony jest do przekładni za pomocą przegubu kulowego na którym może powstać luz Wizyta u mechanika i tak jest nieunikniona, przynajmniej po to żeby zdiagnozować usterki Tu masz przykład jak to wygląda i w tym grubym powstaje luz: http://www.allegro.pl/item198293076_audi_a4_vw_passat_skoda_drazek_kierowniczy.html
misiek23 Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Opublikowano 29 Maja 2007 dzieki serdeczne [br]Dopisany: 29 Maj 2007, 17:26 _________________________________________________A ma ktoś moze rysunek albo lika zeby zobaczeć kolumne rozrysowana i czy samemu tem drązek idzie wymienic i ile pracy jest z tym oczywiście jesli to bedzie wybite. pozd.
Gość spedyt Opublikowano 29 Maja 2007 Opublikowano 29 Maja 2007 czy samemu tem drązek idzie wymienic i ile pracy jest z tym oczywiście jesli to bedzie wybite. Samemu można wymienić, trzeba zdjąć osłonę gumową z drążka, dostęp może być trudny
Rekomendowane odpowiedzi