dawsan201 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam mam pytanko , a mianowicie postanowilem zmienic swojego starego chorusa 1 na 2 i nie jestem pewien czy bedzie pasowac http://www.google.pl/search?hl=pl&q=AUDI+CHORUS+II+z+listwa+do+b5&btnG=Szukaj&lr=lang_pl&aq=f&oq= . Moja furka to b5 po 2 lifcie z roku 99
darkopolo Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Potrzebujesz takie radio: http://www.allegro.pl/item812486032_nowe_audi_chorus_ii_22cm_a3_a4_a6_itp.html z tym,że jak jest napisane w opisie aukcji żeby wszystko hulało musisz zakupić jeszcze can-bus adapter.
dawsan201 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 ale mi chodzi o właśnie ten konkretny model (z listwą) ... Mam okazje tanio kupic i nie wiem czy podejdzie
darkopolo Opublikowano 4 Stycznia 2010 Opublikowano 4 Stycznia 2010 ale mi chodzi o właśnie ten konkretny model (z listwą) ... Mam okazje tanio kupic i nie wiem czy podejdzie Jeżeli chodzi ci o takie: To nie podejdzie.W swoim aucie masz inny układ konsoli środkowej taki: PZDR
dawsan201 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 a jezeli mam podlaczone kable tam gdzie jest k-bus , ga, s-kont , i tam gdzie jest narysowane sloneczko to znaczy ze tez musze miec ten adapter?? na tym zdjeciu widac ze pod k-bus leci biało niebieski kabelek ... wiec jak myslicie to jest to ??
mariuszsmietana Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 darkopolo napisal: W swoim aucie masz inny układ konsoli środkowej
dawsan201 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 mariuszsmietana czytaj dokladnie!!! chodzi mi o to czy mam can bus i czy musze kupowac adapter a nie jaki model chorusa 2 bedzie pasował w konsole
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 mariuszsmietana czytaj dokladnie!!! chodzi mi o to czy mam can bus i czy musze kupowac adapter a nie jaki model chorusa 2 bedzie pasował w konsole w fabrycznej instalacji nie masz sygnału CAN doprowadzonego do radia, jeśli masz poliftowe zegary z fis'em to istnieje opcja podciągnięcia sygnału CAN bezpośrednio z licznika (ale musisz to sprawdzić, jest na forum temat o tym), a jeśli nie to pozostaje tylko adapter...
dawsan201 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 no tak wiem o tym ze sie da , ale mi chodzi o to ze juz mam jakies kable w miejscu k-bus itp ..... i czy one oznaczaja ze mam ten can bus !!!!!! czy w kazdej a4 ponizej 2001 sa takie montowane Zaznaczyłem na zdjeciu ktore piny mam okablowane
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 no ale co chcesz zrobić z k-bus? to jest pin diagnostyczny, s-kont to jedno z zasilań, GA to gala, to słoneczko to podświetlenie i czy one oznaczaja ze mam ten can bus !!!!! masz pretensje do kolegi że nie czyta dokładnie a przecież napisałem: w fabrycznej instalacji nie masz sygnału CAN doprowadzonego do radia, trochę pokory nikt tutaj nie musi Ci pomóc, jedynie może...
dawsan201 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 wiem wiem i nie mam pretensji no ale w mojej instalacji przy radiu bylo juz kombinowane (widac na zdjeciu powyzej ) i chcialem sie dowiedziec ktore kable na pinach odpowiadaja za can busa bo juz naprawde zglupialem
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 z tego co widzę na fotce, to wszystkie przewody wychodzą z fabrycznej wiązki, a w niej nie ma sygnału CAN jeśli ktoś doprowadził sobie sygnał z liczników to raczej te 2 kabelki byłyby osobno, tak mi się wydaje
dawsan201 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 aha, dzieki za pomoc , pozdrwiam.
Rekomendowane odpowiedzi