Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy ma ktos te listwy progowe w stylu Caractere dla B6 lub B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ma ktos z was moze te wlasnie listwy progowe wzorowane na Caraceter? http://www.allegro.pl/item864473216_audi_a4_b6_b7_listwy_progowe_progi_s_line_tuning.html

Jak sadzicie, jaka jest szansa ze te "podrobki" beda wygladaly jak orygninal...a moze lepiej nie ryzykowac :naughty:

Pewnie odbiegaja od wzoru i wogole nie przypominaja tych na zdieciu...ciekawe tez jakie jest wykonanie i czy pasuja bez wielkiego :wallbash:

Caractere:

actlsub921fs6.jpg864473216_2864473216_1

no i kopia:

864473216_4

Opublikowano

Moim zdaniem na ciemnym aucie (ten grafitowy) daja rade w polaczeniu z przednim zderzakiem... Na jasnym za bardzo sie rzucaja w oczy.

Opublikowano

kiedys mnie podkusilo to kupic :( i kupilem :doh1:, mialem to w rekach naprawde kiepska jakos

ale wybor do ciebie nalezy :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Flyer: no na tym ciemnym wygladaja te oryginalne progi Caractere swietnie dlatego nad nimi rozmyslalem. Co prawda mam siwego Avanta ale szukalem czegos skromnego jak oryginale.

Wrclaguna: oto mi chodzilo...wlasnie szukalem kogos kto je mial juz w rekach i mog by powiedziec czy sie oplaca je kupic! Teraz wiem ze to shit i chyba wezme te z wersji B7 DTM lub Votex (bardzo podobne o ile nie identyczne z DTM) bo obydwa pasuja takze na B6.

B7 DTM:

a4_dtm_0016.jpg

B7 Votex:

5280_61535ae448179debc403858726325d9f.jpg

Opublikowano

jak dla mnie Votex lepszy :> jaka cena tego ??

Opublikowano
  • Autor

jak dla mnie Votex lepszy :> jaka cena tego ??

W ASO jedyne 2.050 zl :kox: za te z wersji DTM zadaja sobie 1.450 zl

Roznica pomiedzy Votexem a DTM jest ta "bruzda" :naughty: Progi Votex bardziej wychodza, maja "schodek" a te z DTM sa prawie rowne z reszta karoserii. Dobrze to tez widac jak sie porowna fotki z listwami S4

seryjne:

attach78023image.jpg

Votex

5280_9f2ff4c2a9d6bf29f23ba35b0966f653.jpg5280_90ca60be8a471e21967fbb7c88d23dca.jpgvotexpodobnedtm.jpg

DTM Edition:

a406.jpgdtm.jpg

A tak na marginesie to jak by przymrurzyc oczy i zerknac na te fotki to te z Votexa wygladaja prawie jak te z RS4 :cool1:

RS4

gallerypar0143image.jpgrs4b.jpg

Opublikowano

W ASO jedyne 2.050 zl :kox: za te z wersji DTM zadaja sobie 1.450 zl

Roznica pomiedzy Votexem a DTM jest ta "bruzda" :naughty: Progi Votex bardziej wychodza, maja "schodek" a te z DTM sa prawie rowne z reszta karoserii. Dobrze to tez widac jak sie porowna fotki z listwami S4

2 tys :wallbash: a na allegro jest opcja zeby to trafic?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

f*ck czemu nie robią takich elementów do b5 :wallbash:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Bylo dzis cieplo, mialem luzy i kobieta mnie zagonila, no i w koncu zamontowalem progi ktore mieszkaly dluuuuuugi czas w piwnicy :decayed:

Fotki niestety nie udane, bo slaby sprzecik i malo tego nawalil aparat - bylo trzeba ratowac programem i nie do konca sobie z tym poradzil ;(

Progi Votex wersja DTM z A4 B7, super material i zamiana 1:1 :good: Na zdjeciach sa jeszcze nie przymontowane w nadkolach i musze podkreslic ze nie da sie ujac

ich tak jak wygladaja na zywo.

Serio Panowie ciesze sie ze nie skusilem sie ani na listwy s-line ani na te z s4 :evil: Zawsze mi brakowalo cos z boku auta i problemem byly te nieladnie "wykrojone"

progi ktorych w sumie nie widac...bo kuzwa wykrojone i po srodku wielka dziura :wallbash:

I chodz bym dal listwy z s4 to nadal by tam byla ta nicosc po srodku a tak jest ladna linia uzupelniajaca pakiet s-line. Cos w stylu RS4 B7 tylko ze wersja Mini

:gwizdanie: Wybaczcie ale auta nie mylem, to tylko tak dla was jak by ktos szukal cos podobnego. Pozdrawiam

cluster5010.th.jpg b6dtmb73a.th.jpg b6dtmb74a.th.jpg cluster6385.th.jpg b6dtmb72a.th.jpg b6dtmb7a.th.jpg b6dtmb75a.th.jpg

Opublikowano

No całkiem, całkiem. :wink4: W relau pewnie wygląda to jeszcze ciekawiej... :cool1: Jak zwykle będą zwolennicy i przeciwnicy tematu ale wg mnie jest OK. Jaki koszt? :mysli:

Opublikowano

Miażdży cyce :good: Trzeba te progi wciągnąć na listę modów :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No całkiem, całkiem. :wink4: W relau pewnie wygląda to jeszcze ciekawiej... :cool1: Jak zwykle będą zwolennicy i przeciwnicy tematu ale wg mnie jest OK. Jaki koszt? :mysli:

W ASO w Bielsku pytalem to 1.941,41 zl brutto, mi sie udalo zalatwic je o wiele taniej :wink4::naughty:

Miażdży cyce Trzeba te progi wciągnąć na listę modów

Hehe tylko sie pospiesz bo z tego co wiem (info z ASO niemcy) to Votex juz je nie produkuje i im np. zostal juz tylko jenda komplet w monachium :confused4:

Opublikowano

jak dla mnie to spoko progi :good: ale jak beda sie komponowac np. z listwami drzwi S LINE :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak dla mnie to spoko progi :good: ale jak beda sie komponowac np. z listwami drzwi S LINE :mysli:

hmm moge ci tylko sluzyc tylko fotka progow votex i listwami s4. w pierwszym poscie juz je wklejalem

votexpodobnedtm.jpg

Tak czy siak mysle ze obojetne czy z listwami lub bez, progi likwiduja ta "nicosc" z boku auta

P.S. Progi pasuja do A4 Avant oraz Sedan, zarowno w B6 jak i B7 (bo w koncu pochodza z sedana b7)

Opublikowano

tez mam takie listwy progowe i jak dla mnie :kox:

Opublikowano
  • Autor

tez mam takie listwy progowe i jak dla mnie :kox:

Nie do konca Artur, twoje to Votex dedykowane do b6 ktore sa naklejane na oryginalne. Te z b7 sie montuje na miejsce starych i maja inny wyglad :gwizdanie: :hi:

Opublikowano

No proszę, jaki ładny temacik, a właśnie przedwczoraj się rypałem do 12 w nocy z ich montażem na moim aucie :> Ale efekt jest :kox: :kox: :kox: w komplecie z listwami S4 wyglądają :kox: pomimo, że listwy od S4 są mocno szersze od listew s-line i patrząc z góry trochę przysłaniają progi ale widok od przodu i z boku auta powalający. Myślę, że z listwami s-line wyglądały by jeszcze lepiej ze względu na to, że s-line są mniej wystające i rozszerzają się od środka listwy a nie od dołu jak w S4, przez co progi były by jeszcze bardziej wyeksponowane.

Aby je zamontować trzeba zdjąć stare progi. Polecam najpierw założyć i przykręcić na sucho (bez odklejania taśmy), sprawdzić czy ładnie przylegają z przodu i z tyłu a dopiero potem jeszcze raz je ściągnąć, poodklejać paski taśmy 3M i założyć na gotowo. Jest trochę rypania aby dopasować je idealnie, najlepiej zabezpieczyć od wewnętrznej środkowej strony aby taśma nie złapała od razu po wzunięciu na auto, po czym dokręcić tył i przód a dopiero na końcu przyklejać, bezpiecznie to robić w 2-3 osoby. Teraz gdybym montował je jeszcze raz to wywalił bym tą taśmę dwustronną 3M bo jak złapie przy wsuwaniu to będzie przeszkadzać w równomiernym rozłożeniu na aucie i zastosował bym klej Soudal FIX ALL do wszystkiego. Klej nie trzyma od razu tak jak taśma i można je wtedy idealnie ułożyć.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, panowie mam pytanie troche z innej beczki, czy progi z b7 pasuja P&P do b6 ??? Mam nie malowane progi i chce zamienić na malowane, mam do kupienie w dobrej cenie z B7 tylko pytanie czy pasują bez problemu ????