Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Elektryczna 2 nagrzewnica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam pytanie, bo ni jak nie mogę znaleść odp.....

Gdy wymieniałem nagrzewnicę, zauważyłem, że za nią jest 2 podobna, tyle że na prąd.... Sprawdziłem prostownikiem i grzeje...

Ale tutaj moje pytanie:

Po co ona jest?

Kiedy i jak ją się włącza?

Auto jak jest zimne to w ogóle nie grzeje :thumbdown:

a chyba właśnie po to jest ta 2 żeby od razu elektrycznie ją nagrać i właściciel mógł się cieszyć wspaniałym ciepłym powietrzem 15s po uruchomieniu silnika przy -12........

Myślę że dobre opisałem temat i czekam na sugestie....

Jeśli ktoś wie ocb z tym to prosze o wyczerpującą wypowiedz i omówienie krok po kroku co z tym i jak......

z Góry thx

PozDro

Opublikowano
  • Autor

Wszystko już złożone ....

Nie da rady fotki......

Opublikowano

Ciekawy temat wykryłeś. Kiedyś pisałem że w zimę po przejechaniu 200 metrów z nawiewów leci ciepłe powietrze to się chłopaki śmiali (webasto nie mam) i chyba znalazłeś odpowiedź na moje pytanie dlaczego tak jest :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest to dodatkowe ogrzewanie, tak jak te 3 świece żarowe w B5, w B6/B7 dali nagrzewnicę elektryczną, jest montowana w dieslach bez webasto, z nim może go nie być.

Działa podobnie jak tamto rozwiązanie w B5, automatycznie: temperatura niższa niż 5 C, silnik włączony, temp płynu chłodniczego niższa niż 70 C...

Z tymi 15 sekundami nie przesadzaj :decayed:

Sprawdzałem ostatnio u siebie, wymrożone auto pod garażem, temp -10, po 1 km dmuchało ciepłym, po 2km, na maxa, po ok 3km wiatraki zwolniły do paru kresek, a w aucie gorąco.

Opublikowano

Czy ta nagrzewnica ma jakis kod w wyposazeniu? Łatwiej by bylo sprawdzac, bez rozbiorki schowka...

Opublikowano

Chyba powinna być standardowo, o ile nie ma webasto. Jeżeli jest to może jej nie być a ono przejmuje funkcję dogrzewania wnętrza.

Mam jedno i drugie, ale jak przeglądałem kody wyposażenia to nie rzuciło mi się nic w oczy. Jak wróci żonka to z ciekawości sprawdzę u siebie.

Opublikowano
gQF8r.jpg
Opublikowano

To rownie dobrze moze byc mowa o webasto.

Opublikowano

Mozliwe,ja u siebie sprawdze z wył.i wł.econ czy bedzie roznica z grzaniem w aucie

Opublikowano

Chyba raczej chodzi o tą nagrzewnię, jest napisane że w silnikach wysokoprężnych, a ona tylko tam występuje.

A benzyny to co, niby takie oszczędne, że nie trzeba tego wylączać? :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie to Bardzo latwo mozna sprawdzic czy dziala:)Ja u siebie jak włacze ogrzewanie na wlaczonym silniku to spada mi ladowanie akumulatroka a jak wyłacze to idze w gore:) Test byl taki ze faktycznie ona u mnie grzeje!!! Dobra sprawa!!!A Mowie o AUDI A6 w 1.9 AWX...