Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Po odpaleniu auta nie trzyma obrotów, po nagrzaniu trzyma miedzy 300-500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwna sprawa, jeździłem w zeszłym tygodniu wszystko było oki. Dziś rano chce jechać do pracy ładuje się do auta zapalam a tu zaraz obroty na zero i auto zdechło, odpaliłem gazując wyjechałem z garażu, i tak jakoś się doturlałem do szczecina. Kiedy nagrzał się do 90 stopni te obrotu już nie spadały do zera ale tak miedzy 300-500. Nie wiem o co biega, wszystko było oki nie wiem gdzie szukć przyczyny. Jak wrócę (dojadę) do domu sprawdzę filtr powietrza może gdzieś tam coś się stało. Czy ktoś spotkał się z takim tematem wcześniej?

p.s. jeszcze jedno pytanie czy 1.8 ADR ma silnik krokowy czy nie??? może to śmieszne pytanie ale ja się już pogubiłem.

Proszę o porady.

VAGA zapnę jak tylko wpadnie mi w łapy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

ADR nie ma silnika krokowego.Tak właściwie dobrze by było zacząć od sczytania błędów VAG-iem.

Pozdrawiam

Opublikowano

1) ADR nie ma silniczka krokowego

2) VAG Ci wszystko powie :)

Opublikowano
  • Autor

A jeśli na VAGU nic nie wyjdzie, gdzie szukać dalej ?

Opublikowano

A jeśli na VAGU nic nie wyjdzie, gdzie szukać dalej ?

Na 80% a nawet 90% VAG Ci coś powie :), nie wierzę, że będziesz miał brak błędów. Podepnij Vaga.

Opublikowano

dokładnie najlepiej sprawdzić wszystko kompem wtedy bedzie wiadomo od czego zacząć :good:

Opublikowano

przepustnica może być też do czyszczenia

Opublikowano

albo potencjometr sie rozsypal

Opublikowano
  • Autor

Obyło się bez VAGa, (jakoś nie mogłem się podłączyć, bo używałem programu kumpla i on jakiś taki nie taki :> ) Zauważyłem, że po przekręceniu zapłonu przepustnica nie "piszczy" charakterystycznie jak to zawsze ma miejsce tylko jakoś zazgrzytało i cisza. Odczepiłem klemy, złączyłem je razem na kilka chwil i założyłem ponownie. Dodatkowo znalazłem ze rura od powietrza co wchodzi na przepustnice była luźno założona i bez problemu mogło tam "zawiewać". Po podłączeniu i ściśnięciu porządnie opaską wszystko działa bez problemów. Przepustnica po przekręceniu stacyjki zapiszczała, nastawiła się i jest spoko. Problem znikł. Obroty na właściwym miejscu, ssanie ładnie trzyma potem delikatnie schodzi.

Dodam że auto stało trochę na zimnie w te mrozy, może się coś przymroziło, sam nie wiem. Na pewno w wolnej chwili przepustnice tak czy siak wyczyszczę.

Opublikowano

albo potencjometr sie rozsypal

ADR ma linkę,zaadaptowała się