FELIPE Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 mam problem z klimatronikiem w swojej a4 b5 avant w ub roku sprowadziłem auto, rurki prowadzące do chłodniczki od klimy były nieszczelne więc rozebrałem wszystko i naprawiłem, potem napełniłem ofkoz wraz ze sprawdzeniem nieszczelności i było git jedynie przy napełnianiu koleś zgubił jedną z zakrętek od zaworu całe ub lato śmigałem z klimą, wszystko cacy, teraz jak zrobiło się ciepło zauważyłem że nie chłodzi jak należy, jak włączam śnieżynkę to spadają lekko obroty i pod maską coś cyka, więc wnioskuję że kompresor raczej się załącza.. jutro chcę wymienić osuszacz (słyszałem że trzeba co 3 lata a nie wiem co było przed zakupem auta, pewnie od nowości śmiga na jednym) a potem na sprawdzenie szczelności (próźniowo) i napełnienie dobra kolejność? PS. czy to możliwe żeby czynnik się skończył przez jeden sezon? czy lepiej jechać gdzie indziej i sprawdzić szczelność azotem a nie proźnią przeraża mnie ponowne rozbieranie wszystkiego, pamiętam że rok temu żeby naprawić te rurki auto stało kilka dni i kosztowało majątek
Gość Iceman Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 szczelnosc tylko azotem a co do osuszacza to bym sie wstrzymał
FELIPE Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2007 Iceman a mógłbyś podać w jaki sposób zdiagnozować VAG klimę czy można to jakoś pobieżnie chociaż zdiagnozować czy to tylko kwestia napełnienia? zadnych błędów nie wywala, jak wcześniej miałem nieszczelne rurki od chłodnicy klimy to VAG pokazywał błąd ciśnienia w układzie
Gość Iceman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Opublikowano 14 Czerwca 2007 jak masz cisnienie w układzie to vag w twoim przypadku niewiele pokaże , jedynie manometry podłączone mogą wskazac co sie dzieje
Rekomendowane odpowiedzi