Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , podpowiedzcie ktore oponki wybrac do b7 3.0 tdi : Nokian WR G2 205/55R16 91 H , Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55R16 91 H czy moze Goodyear Ultra Grip 7+ 205/55R16 91 H ? Ceny wszystkich stoja podobnie wiec nie gra to roli

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

WRG2

Opublikowano

UG7+ to dobra guma tyle moge powiedziec. . nie wiem jednak z doswiadczenia jak wypada na tle wymienionej konkurencji

Opublikowano

ja wzialem UG7. jak sie beda sprawdzac to po zimie powiem.

Z tego co rozmawialem to sa trzy opony warte kupna obecnie:

1) UG7 podobno najlepsza ale glosna i szybko sie sciera ale najlepsiejsza

2) WRG2 = S942 troche tansze ale tez polecane

Opublikowano

Ja wlasnie kupilem Toyo s942 i po zimie bede mogl powiedziec jak sie sprawowaly. A tak zapytam kiedy macie zamiar zmienic kola bo teraz ma byc juz chlodno a letnie mam bardzo zjechane i sie zastanawiam kiedy zmienic??

Opublikowano

Kupiłem auto z Niemiec z kołami zimowymi firmy AVON ICE -TOURING 195x65 R 15 91 T. W chwili zakupu miały 6 miesięcy od daty produkcji.Przejeździłem na nich 2 sezony zimowe. Dość dobre na śniegu i błocie pośniegowym.Zawierają bardzo wysoki udział silici w swoim składzie.Na śniegu jest ok. Ale nie radzę nikomu używać tych opon na czystym asfalcie w temp.powyżej 8 stopni celsjusza.Auto zachowuje się jak na lodowisku powyżej 100 km/h. Trudno na nich wtedy utrzymać tor jazdy. Pojechałem sprawdzić (na wszelki wypadek) geometrię pojazdu.Jest ok. powiedziano mi ,że wręcz wzorcowa. Czy to tylko moje spostrzeżenia? Może ktoś miał z tymi oponami jakieś doświadczenia.Osobiście nie polecam!

Ja kupiłem swoją A4 na zimówkach HANKOK to powyżej 100km/h czułem się jak kamikadze na drodze. Nikomu tego nie polecam. Myślałem że kupiłem auto szrota ale jak założyłem latnie to normalnie kozak :naughty:

Oczywiście zimówki zmieniły właściciela.

A co do opon to teraz mam zamiar kupić UG7+ według testów ADAC najlepiej się spisują i nie kosztują majątku. Na allegro 215zł/szt 195/65/15 :naughty:

Opublikowano

Kupiłem auto z Niemiec z kołami zimowymi firmy AVON ICE -TOURING 195x65 R 15 91 T. W chwili zakupu miały 6 miesięcy od daty produkcji.Przejeździłem na nich 2 sezony zimowe. Dość dobre na śniegu i błocie pośniegowym.Zawierają bardzo wysoki udział silici w swoim składzie.Na śniegu jest ok. Ale nie radzę nikomu używać tych opon na czystym asfalcie w temp.powyżej 8 stopni celsjusza.Auto zachowuje się jak na lodowisku powyżej 100 km/h. Trudno na nich wtedy utrzymać tor jazdy. Pojechałem sprawdzić (na wszelki wypadek) geometrię pojazdu.Jest ok. powiedziano mi ,że wręcz wzorcowa. Czy to tylko moje spostrzeżenia? Może ktoś miał z tymi oponami jakieś doświadczenia.Osobiście nie polecam!

Ja kupiłem swoją A4 na zimówkach HANKOK to powyżej 100km/h czułem się jak kamikadze na drodze. Nikomu tego nie polecam. Myślałem że kupiłem auto szrota ale jak założyłem latnie to normalnie kozak :naughty:

Oczywiście zimówki zmieniły właściciela.

A co do opon to teraz mam zamiar kupić UG7+ według testów ADAC najlepiej się spisują i nie kosztują majątku. Na allegro 215zł/szt 195/65/15 :naughty:

jest jedna aukcja za 208zl i ida jak swieze buleczki :gwizdanie:

Opublikowano

jakie polecacie opony zimowe do mojej a4 ?

aktualnie mam założone na alufelgach 16 ale podobno na zime powinno się założyć mniejsze, czyli 15. Chce jednak nowe zimówki założyć na obecne felgi. Poradzcie mi czy jest to możliwe i sensowne i jakie oponki najlepiej kupić. Co do jeżdzenia zimą to najczęściej będzie to miasto + kilka wypadów na narty w góry.

Opublikowano

kolego a o czym jest ten watek?

poczytaj i sam zadecyduj. nikt za ciebie nie wybierze

:wink4:

Opublikowano

Kolego jak się przyjrzeć ogłoszeniu to gość liczy 200zł/szt a są to używane opony.Więc 800 zeta za komplet.A w tej cenie to znajdziesz nóweczki :)A jak dołożysz ok 100 to można kupic opony z górnych pułek jak Goodyeary czy Nokiany.Pozdrawiam.

Opublikowano

no tak ale to są całe koła z felgami za używaną felge życzą sobie 70 za nową 105

Opublikowano

Witam.Powoli zaczynam szukać opon do eski i tak czytam i czytam i sam nie wiem co wybrać :) Interesują mnie nowe w rozmiarze 225/45r17.Chciałbym wydać max.300-350 za sztuke.Czy Nokiany dadzą rade w mocnym quattro? :) Czy dołożyć i kupić coś z górnej półki typu Goodyear,Pirelli .. Stare mam Micheliny,tego roku już raczej ich nie założe ale dawały rade.Dzięki i pozdr.

Opublikowano

witam

auto: b6 1.8T Q

rozmiar: 225/45/17

ktore z tych oponek polecacie??

fulda kristall supermo

kleber krisalp hp2

toyo s952

nokian wr

Opublikowano

Panowie a co wiecie o Michelinach Alpin A3? :mysli: Bo opinie o nich są bardzo podobne do goodyear UG7, jak nie ciut lepsze, ale może ktoś używał? Pytam ponieważ kupuję tylko 2 sztuki i opony które mam - w tamtym roku kupione nowe 2 oponki, mają podobny bieżnik do tych michelinów więc może lepiej kupić coś w tym stylu niż goodyear UG7 w podobnej cenie? :mysli: A może olać bieżnik i kupić Vki (choinki) od goodyeara? :mysli:

Opublikowano

ja nie wiem dlaczego uważacie ze Nokanian to dolna półka :gwizdanie:

naprawde bdb opona

jak mam tylko mozliowość to proponuje tą opone nokian wrg2 takim autom jak subaru forester,legacy,otuback,wrx,gt i klient sobie bardzo chwali tą oponke

kosztuje nie wielkie pieniądze a zdaje egzamin na nasz klimat

Opublikowano

Co sadzicie o tych?

Goodyear - UltraGrip Performance?

Mam takie chcialbym poznac opinie innych.

Opublikowano

naprawde bdb opona

jak mam tylko mozliowość to proponuje tą opone nokian wrg2 takim autom jak subaru forester,legacy,otuback,wrx,gt i klient sobie bardzo chwali tą oponke

W dzisiejszym auto-swiat jest test opon zimowych. No i te nokiany wrg2 zajeły 10 miejsce na 13 opon. Wiec nie wiem co to za rewelacja.

Wygarał oczywiście UG7+ a cena na allegro za 15" 210zł i są tansze od wrg2, więc nie wiem co za sens przepłacać.

Opublikowano

naprawde bdb opona

W dzisiejszym auto-swiat jest test opon zimowych. No i te nokiany wrg2 zajeły 10 miejsce na 13 opon. Wiec nie wiem co to za rewelacja.

Wygarał oczywiście UG7+ a cena na allegro za 15" 210zł i są tansze od wrg2, więc nie wiem co za sens przepłacać.

za rok to UG7+ bedzie smieciem

zobacz notowania tych opon rok wstecz,dwa lata wstecz itd.

co roku opona nie moze byc opona roku

a Nokian wrg2 był opona roku ale mi chodzi o zastosowanie praktyczne a nie kto co komu zapłacił zeby test wygrał

ja osobiscie z mojego skromnego doświadczenia nie znam lepszej opony na zime...

Opublikowano

Może i masz racje. Napisałem co przeczytałem i co sam myślę na temat tych opon. W końcu nie kupuje się zimówek co roku. Chociaż...... :mysli: