Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem nie równy przeswit miedzy oponą a nadkolem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem miedzy opna a nadkolem przod 3.5 cm a tyl 2.5cm chcialbym zeby bylo rowno lub odwrotnie czyli przod na dol albo tyl do gory auto to a4 avant 1.9 tdi zawieszenie s line 2003r czyli -20 w dol - jezeli ktos to juz przerabial lub mial podobny problem to prosze od odp pozdro adrian

Opublikowano

wszystkie a4 b6/b7 tak maja ;p nic nie poradzisz... chyba ze sprezyny Eibacha kupisz ;p

Opublikowano

wszystkie a4 b6/b7 tak maja ;p nic nie poradzisz... chyba ze sprezyny Eibacha kupisz ;p

nis dodac nic ujac :wink4:

Opublikowano
  • Autor

witam koledzy a moze zeszlifowac troche przednie lub pod tylne cos podlozyc jakas guma -ale nie wszystkie tak maja widzialem auto kolegi Bart-s i ma tak jak powinno byc

[br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 20:04_________________________________________________a jezeli eibach to jakie fele mam 17 na lato nie chce zeby byl twardy lubie zawieszenie komfort+sport jakies -30 mm do dolu

Opublikowano

witam koledzy a moze zeszlifowac troche przednie lub pod tylne cos podlozyc jakas guma -ale nie wszystkie tak maja widzialem auto kolegi Bart-s i ma tak jak powinno byc

Chyba sobie zartujesz.. :rolleyes:

Opublikowano

[br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 20:04_________________________________________________a jezeli eibach to jakie fele mam 17 na lato nie chce zeby byl twardy lubie zawieszenie komfort+sport jakies -30 mm do dolu

Ja również, podobnie jak pokolorowany niedawno :kox: "zielonek" Jerz mam nadzieję, że chciałeś zażartować :gwizdanie:

B6 stoi niżej tyłem, a wyżej przodem, również na zawieszeniu -20 mm 1BE. na sprężynach Eibach nie zawsze wygląda to dobrze - wystarczy poczytać ten wątek:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_sprezyny_eibach_prokit_czy_komplet_fk_high_tec-t90352.0.html

Bart-S ma u siebie 1BE, więc też nie sądzę, żeby miał super równe prześwity :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czy jakies inne obnizajace srerzyny np eibach -30 dadza rade z tym nierownym przeswitem :mysli:

• 1 rok później...
Opublikowano

Bart-S ma sprężyny H&R -35. Eibach -30 w avancie tez różnie siada. Kolega Majki ma u siebie -30 w avancie B7 poszukaj, do 17 myśle ze będzie spoko już wyglądać, u niego równo siadło i ma 18.

Opublikowano

ryzyk fizyk z tymi spręzynami i obniżaniem, może być niby prawidłowo dobrane a usiądzie do d*py...

zauważyłme że w Avantach jest tendencja do faktu ze przód stoi wyżej..

w b7 na 1BA miałem równo do ziemi nadkole. 68cm z przodu i z tyłu.... to pomiar był poglądowy

Opublikowano
w b7 na 1BA miałem równo do ziemi nadkole. 68cm z przodu i z tyłu.... to pomiar był poglądowy

a jaka była wartość od środka piasty do nadkola :?:

Opublikowano

a jaka była wartość od środka piasty do nadkola :?:

nie mam już tego pomiaru, ale wiem że kiedyś już to wałkowane na forum było, i mierzyłem od piasty jak ktoś tam się upierał że tak powinno sie mierzyć (bo tak rzeczywiście sie powinno) ale po zmierzeniu kilku aut na forum i kilku z życia i avantów i sedanów... zawsze na 1BA wychodziło 68cm.. tolerancja 2-3mm ze względu na różne koło, ciśnienie powietrza i inne pierdołki.

68 cm powinienes miec z tyłu i z przodu.

Opublikowano

a jak dla mnie to felgami wyregulować to et inne

ale ze co? że innym ET zmienisz wysokość od ziemi? nie rozumiem o co chodzi...

Opublikowano
tolerancja 2-3mm ze względu na różne koło, ciśnienie powietrza i inne pierdołki.

jeśli robisz pomiary od piasty do nadkola to te "pierdołki" nie mają nic do tego :wink4:

Opublikowano

wiesz myśle że 2mm róznicy to nie jest warte rozmowy... mierzysz od ziemi i masz 68cm i tyle... a jak zmierzysz od piasty tez jest dobrze. ale jeszcze potem idzmy w pedantyzm i sprawdźmy czy w bagazniku mamy to samo wyposażenie, czy np nie ma tam bufera Bose, czy koło zapas jest stalówka czy alu... never ending story i wówczas od piasty tez będziesz miał zły pomiar.

Jak pisałem mierzy się od piasty, ael róznice sa tak nie wielkie że szkoda sobie zawracać du.. :-)... bo wiesz nie każdy przyłoży co do milimetra do srodka piasty itp :-)

:) :)