Szalony Władek Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam Mam problem z akumulatorem wieczorem normalnie jezdzilem i bylo wszystko ok - po wyjsciu z auta poczulem jakis dziwny zapach - rano juz nie moglem odpalic nawet przy pomocy kabli rozruchowych auto odpalilo ale po odpieciu obcego akumulatora po 1 s gaslo - czy to wina alternatora czy akumulatora?
Patrykbor Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Podłącz kompa czy jakiś błąd nie wyskoczył
Kazik123 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 wg mnie akumulator zasiarczony tj. nie trzyma napięcia, podjedz z aku do sklepu moto czasami mają sprzęt do sprawdzenia czy jest do wymiany lub pożycz od kogoś aku na próbę do swojego auta
piotrsob1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Sprawdź klemy czy mają kontakt ze słupkami aku,podepnij porządnymi kablami prąd z innego auta, uruchom w dawcy silnik na 15 min. Aku powinno się naładować na tyle ze twoje auto powinno samo odpalić, lub przynajmniej ładnie kręcić rozrusznikem, jak nie będzie to aku prawdopodobnie zdechło :gwizdanie:
Szalony Władek Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2010 aku sie laduje jutro bede wiedzial czy trzyma ale niepokoi mnie ten dziwny zapach ktory czulem wieczorem - smierdzialo ale nic sie nie dzialo auto chodzilo gralo radio z glosnikiem i wzmacniaczem swiatla zapalone cb wlaczone i nic nawet kontrolka od ladowania sie nie zapalila a rano trup nawet centralnego nie otworzylem
sołtys85 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 A nie jest to zapacha smażonych jaj? Aku tak śmierdzi jak regulator napiecia padnie i aku jest przeładowywane aż do wrzenia. Zobacz na jakim poziomie masz ładowanie?
Rekomendowane odpowiedzi