Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia na nie fabryczne w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No są plusy, i nie sa ze sobą połaczone. Sprawdzałem. Na rogu kostki jest stały + a bardziej w srodku po zapłonie, tak jak na tym zdjeciu co wkleiłeś. Z radiem łączy sie vag, zadnych błedów.

Opublikowano

A tak dla pewności, jakie masz radio?

Opublikowano

chorusa z galka na srodku

Opublikowano

To wymiękam. Może samo radio coś ma j**nięte albo ten stały plus do niego nie dochodzi.

Sprawdź jeszcze bezpiecznik ten obok kostki, może on coś daje.

Opublikowano
No są plusy, i nie sa ze sobą połaczone. Sprawdzałem. Na rogu kostki jest stały + a bardziej w srodku po zapłonie, tak jak na tym zdjeciu co wkleiłeś. Z radiem łączy sie vag, zadnych błedów.

Zamień miejscami plusy (żółty z czerwonym - przynajmniej tak jest ori) Jak to nie pomoże to coś z radiem.

Rozumiem że sprawdzałeś plusy miernikiem i jest tam prąd.

Opublikowano

No właśnie w ori to już sam się zastanawiam bo to jest moja karteczka od Concerta i jest jak napisałem

9271026940_8dea890bf7_o.jpg

12584887795_cf2b0124f9_o.jpg

Stały plus i masa są obok siebie a plus po stacyjce to ten bliżej tego skobelka (blokady), ale np. bywa tak, że podłączając takie np. Sony trzeba zamieniać żółty (stacyjka) z czerwonym (stały). U mnie stały plus to ten czerwono-niebieski gruby a plus po stacyjce to ten cienki czerwony.

Jeszcze tak patrzę na rozpiskę z tego Blaupunkta, którego mam teraz i tam jest jak na zdjęciu poniżej, ale głowy nie dam czy nie zamieniałem tych przewodów.

10136423375_f3db23157e_o.png

10136330994_5b6f791b58_o.png

Opublikowano

No to wychodzi ze +po stacyjce ma byc na rogu a stały plus w srodku kostki. Chyba zamienie

Opublikowano

Według ORI Blaupunkt Concert jest tak, a według nowego Blaupunkta Toronto już inaczej.

Sprawdź, bo tutaj się nic złego nie stanie jak zamienisz a może radio już też masz 2001 a nie wiem kiedy wprowadzone taką zamianę.

Opublikowano

No wlasnie na moim radiu jest naklejka ze stały + jest na rogu.

---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 12:49 ----------

Zamieniłem piny i zadziałalo. Naklejka musi byc od innego radia. Dzieki panowie za pomoc.

Opublikowano
No wlasnie na moim radiu jest naklejka ze stały + jest na rogu.

---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 12:49 ----------

Zamieniłem piny i zadziałalo. Naklejka musi byc od innego radia. Dzieki panowie za pomoc.

Musialo zadzialac, bo wedlug tych obrazkow trzeba bylo podmienic plusy. Czesta przyczyna gubienia pamieci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby kogo interesowało i chciałby mieć ori instalację do nie ori radia i oczywiście przepłacał tak samo jak w przypadku tego "magicznego pudełka do aktywacji tyłu" to ASO oferuje taki adapter.

OE: 4D0 051 444 B

Jakieś 40-50zł w ASO

Wygląda znajomo? :wink:

cble4d0051444b.jpg

numer 2:

412057200.png

Opublikowano

Panowie wybaczcie że zaśmiecam ale nie mogłem się powstrzymać :D

Clarion CZ202ER . Komponuję się z wnętrzem nawet lepiej od Concerta a jeśli chodzi o jakość dźwięku to również bardzo się polepszyła .

out.php?i=744495_20140224-164050.jpg

Opublikowano

Dzieki za poradnik przydał sie:)

Opublikowano

witam czy dobrze wyczytałem w wcześniejszych waszych opisach że przy wymianie radia fabrycznego które ja mam chorus (kaseciak) na np. Pioneer to zasilanie nie będzie działało tak jak w fabryczny chodzi mi o to czy będzie grało bez kluczyka w stacyjce i czy po godzinie grania bez kluczyka się wyłączy bo rozważałem taką opcję zmiany kaseciaka na radio Pioneer

Opublikowano
witam czy dobrze wyczytałem w wcześniejszych waszych opisach że przy wymianie radia fabrycznego które ja mam chorus (kaseciak) na np. Pioneer to zasilanie nie będzie działało tak jak w fabryczny chodzi mi o to czy będzie grało bez kluczyka w stacyjce i czy po godzinie grania bez kluczyka się wyłączy bo rozważałem taką opcję zmiany kaseciaka na radio Pioneer

To nie zależy od marki ani modelu radia a od rozpiski PINów, Niektóre radia i to raczej od któregoś roku mają zamieniony stały +12V z tym po stacyjce dlatego też kostki ISO mają na kablu żółtym i czerwonym dodatkowe PINy aby można to sobie samemu przełożyć z czego jeden z nich jest podwójny aby oba plusy idące do radia połączyć, tak jak na zdjęciu poniżej.

123644545_8_1000x700_radio-sony-cdx-gt40u-.jpg

To czy radio się wyłączy po godzinie nie zależy od tych pinów bo to nie instalacja samochodu wyłącza radia a radio samo w sobie, więc jeśli się wyłącza to jest jego własna opcja.

Opublikowano

ok dzięki za pomoc

Opublikowano

pokazalibyście zdjęcia w dzień jak wyglądają te wasze radia. chodzi mi o te przejściówki jak to z nimi wygląda ;)

---------- Post dopisany 14-03-2014 at 17:06 ---------- Poprzedni post napisany 13-03-2014 at 00:18 ----------

witam kupiłem dzisiaj radio philips ce153dr i pojawił się problem, podłączyłem wszystko i chodzi ustawiłem region, stację itp po wyjęciu kluczyka nie da się uruchomić radia ( brak napięcia ) po włączeniu zapłonu radio ustawia się do ustawień fabrycznych... jak to podłączyć żeby nie tracił zapisanych opcji i dało się włączyć bez zapłonu... kostki mam 2 w zestawie a oto kostki które mam w aucie

20140314_144545_zpshhm43iiq.jpg

20140314_144650_zpslryiummt.jpg

20140314_144701_zpsw5gjwpis.jpg

Opublikowano

Pokaż kolego kostkę Philipsa. Trzeba będzie zamienić kabelki.

Opublikowano

oto kostki które były w pudełku 20140314_191754_zpso6wtkut4.jpg

a tak to wygląda w nocy 20140314_190905_LLS_zpsvxghbvif.jpg

Opublikowano

Jako, że ktoś mnie wcześniej prosił o zdjęcia jak moje Toronto 410BT wygląda w nocy to też się pochwalę.

Ekran ma chyba ze dwie opcje podświetlenia, mocno i słabo, więc co kto woli.

13092690593_7e18a6fd9d_o.jpg