Opublikowano 15 Marca 201412 l przypomniałem sobie że mam takie oto kabelki już one są do wzmacniacza ? jeszcze jedno żeby radio dało się włączyć bez kluczyka i nie traciło pamięci żeby był cały czas w nim prąd to trzeba kabelki przestawić, są one jakoś nie wiem zaznaczone kolorem czy metodą " prób i błędów ? "
Opublikowano 15 Marca 201412 l Według rozpiski Philipsa żółty to stały plus, czerwony po stacyjce. Musisz wziąć miernik i sprawdzić jak jest w kostce auta (czerwony) czy to jest stały czy po stacyjce ( wydaje mi się ze po Stacyjce) wiec musisz pociągnąć stały plus od bezpieczników i połączyć pod zolty i będzie OK. Nie mając stałego plusa w kostce nic nie zrobisz. W każdym radiu nie ori musi być stały plus (pamięć) i po stacyjce(auto wł)
Opublikowano 16 Marca 201412 l radio " ogarnięte " ale bez kluczyka nie dam rady uruchomić radia tylko po przekręceniu kluczyka żeby dostał prąd ale po wyciągnięciu kluczyka radio nie traci już pamięci
Opublikowano 16 Marca 201412 l Nie znalazłem odpowiedniego tematu dotyczącego mojego problemu, więc wciskam to tutaj. Może mi ktoś powiedzieć do czego służy brązowy przewód idący równolegle z przewodami zmieniarki? Domyślam się, że brązowy to masa ale to może być mylące:decayed: Gdzie to wpiąć? Może ktoś z was się z tym spotkał
Opublikowano 20 Marca 201412 l jakie głośniki i wzmacniacz polecacie żeby zamontować interesują mnie wasze car audio i wasze modele
Opublikowano 20 Marca 201412 l Autor To nie jest wątek jakie radio kupic a co lepsze jaki wzmacniacz i glosniki, to wątek o montazu radia :ściana:
Opublikowano 26 Marca 201412 l czy oryginalna kostka ma wyjście żeby podpiąć dodatkowe soprany na tył ?
Opublikowano 26 Marca 201412 l Oryginalna kostka ma wyjście głośnikowe w kostce iso głośnikowej i głośnikowe liniowe w kostce mini iso. Nie spotkałem się z czymś takim aby radio miało osobne wyjścia dla różnych głośników. W drzwiach jak masz "syki" to też nie idą przez osobne przewody a jedynie (prawdopodobnie) po prostej zwrotnicy. Tył jak masz wzmacniacz to też nie idzie osobny bass a jedynie liniowe na głośniki średniotonowe i subwoofer działa z sumy kanałów.
Opublikowano 20 Maja 201412 l Witam, przeczytałem wszystkie wątki w tym temacie i niestety nie znalazłem rozwiązania na mój problem, który jest następujący... Posiadam Audi A4 Avant z 99roku. Zamontowane radio chorus, nagłośnienie z subwooferem (najprawdopodobniej nokii- taka jest sygnatura na obudowie subwoofera). Na chorusie wszystko gra jak ta lala, ale mam problem z potencjometrem Poprzednik widać miał już inne radio, bo w środku znalazłem tą przejściówkę, co by grały tylne głośniki. Podłączam wczoraj radio JVC, wszystko gra, lecz tylko przód gra ładnie, natomiast im bardziej daję fadder na tył, to głośniki i subwoofer charczą... Nie muszę ustawiać volume na cały regulatror, by charczenie dało się słychać. Myślałem, że mam coś nietak z głośnikami, ale po połączeniu chorusa z powrotem wszystko gra idealnie..... miał ktoś tak, albo wiadomo, co może być przyczyną? ---------- Post dopisany at 07:09 ---------- Poprzedni post napisany at 06:02 ---------- A tak wyglądają moje kable....
Opublikowano 20 Maja 201412 l Autor Albo ta kostka dziad albo samo polaczenie remote nie ma odpowiedniego styku
Opublikowano 20 Maja 201412 l Czyli spróbować inaczej połączyć 2 niebieskie kabelki? A co to za ucięty czarny kabel wychodzący z kostki (widoczne na zdjeciu 4 i 5)?
Opublikowano 27 Maja 201412 l Koledzy, powiecie mi jakie radio będzie najlepiej pasować do Audi ? Chodzi mi o to że chcę jak kolega zrobić taką ramkę : I chciałbym aby radio było czarne z czerwonym podświetleniem, USB (żeby była możliwość wyjscia USB z tyłu) i nie wystawało za bardzo, tylko było w miarę równo z ramką . Pomożecie ?
Opublikowano 27 Maja 201412 l Niestety promocje się nie łączą. Blaupunkt ma białe podświetlanie wyświetlacza, ale przyciski w pełni czerwone, poza zieloną słuchawką Ładnie łączy się to z białym podświetlaniem licznika. Wyjście USB na tył ten model nie ma, ale sprawny elektronik .... Wyjście na tył i przód ma 420BT. Innych modeli polecić nie mogę bo i nie szukałem za dużo, ale strasznie ciężko znaleźć radio co nie wygląda jak pojazdy z Gwiezdnych Wojen i ma ładną, prostą linię.
Opublikowano 27 Maja 201412 l A ile za radio dałeś ? ;D Możesz podesłać zdj radia w nocy ? jak to świeci ?
Opublikowano 27 Maja 201412 l Używane pół roku na gwarancji za chyba 300-320zł. Nowe to sam widzisz ceny z allegro. Tylko nie patrz na 400BT bo ono ma wklęsły panel i nie będzie tak dobrze wyglądać. 410 i 420 różnią się tylko pokrętłem w 420 a przyciskami w 410 no i to wyjście na tył w 420. A to nie ma w tym temacie zdjęć? Chyba kilka postów wcześniej są, np. w poście 260.
Opublikowano 27 Maja 201412 l Ook , nie zauważyłem radio ładne, lecz i cena wysoka ;D ramkę brałeś ze starego radia czy kupowałeś inna ?
Opublikowano 27 Maja 201412 l Cena jak cena, pamiętaj, że to radio ma: A) Elegancki wygląd to Blaupunkt C) Bluetooth D) USB E) Kartę pamięci pod panelem a nie na panelu. ano, pokrętło świeci na niebiesko ;/ co też się da zmienić, ale gwarancja, więc zostawiam. Post 188. http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-wymiana-radia-niefabryczne-97970/index8.html#post3933607
Opublikowano 31 Maja 201412 l Panowie jak do przedlifta chce połozyc liftową wiązke z głosnikami na tył to potrzebuje tylko tego adaptera z 2 RCA tak ? Wczoraj chciałem to kupic w częstochowie to powiedziała mi babka 39zł a za ten większy 99
Opublikowano 31 Maja 201412 l czy mógł by ktoś wstawić fotkę jak wyglądają u was radyjka nie ori ponieważ przymierzam się już do zmiany bo chorus wariuje z głośnością i mnie denerwuje tylko nie wiem czy taka zmiana nie będzie szpeciła wyglądem auta w środku i czy będzie tak samo ładnie grało jak na oryginale proszę was o dobrą radę
Opublikowano 8 Czerwca 201412 l czy mógł by ktoś wstawić fotkę jak wyglądają u was radyjka nie ori ponieważ przymierzam się już do zmiany bo chorus wariuje z głośnością i mnie denerwuje tylko nie wiem czy taka zmiana nie będzie szpeciła wyglądem auta w środku i czy będzie tak samo ładnie grało jak na oryginale proszę was o dobrą radę Może to tak np. wyglądać. Potrzebna ramka po bokach (dwie zaślepki)