Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia na nie fabryczne w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I w sumie lepiej na tym wyjdziesz bo według mnie to Audi ma najgorszy system na świecie.

Sam u siebie planuje wywalić wzmak i wstawić normalny.A tylne głośniki dać z radia.[emoji12]

Opublikowano

Dam znać co z tego wyszło

Opublikowano

Jeżeli wiesz jak działa przekaźnik to rozkręcić wzmacniacz i go zmostkoj na stykach i zobacz czy gra. Jak nie sprawdź czy jest zasilanie we wtyczce.

Opublikowano

Jak podłączenie jest takie samo to np:

Radio Chorus- Concert with CD changer, Audi Avant From model year 1998, ▸ 8D-X-200000
To do wzmacniacza wchodzi jedna 10 pinowa kostka czerwona.
1 - 1,5 RO/BL - bezpiecznik 37 - 20A, czyli ten sam co radia pin7 na czarnej kostce.
2 - Bass loudspeaker, rear right
3 - Middle-high tone loudspeaker, rear left
4 - 1,5 BR - masa
5 - JEDNA WIĄZKA EKRANOWANA DO RADIA - 0,5 WS - T6m/6 - 6-pin connector, yellow, on radio
6 - JEDNA WIĄZKA EKRANOWANA DO RADIA - 0,5 WS - T6m/1 - 6-pin connector, yellow, on radio
7 - JEDNA WIĄZKA EKRANOWANA DO RADIA - 0,5 GE - T6m/2 - 6-pin connector, yellow, on radio
8 - JEDNA WIĄZKA EKRANOWANA DO RADIA - 0,5 LI - T6m.3 - 6-pin connector, yellow, on radio
9 - Bass loudspeaker, rear left
10 - Middle-high tone loudspeaker, rear right
Opublikowano

Jeżeli wiesz jak działa przekaźnik to rozkręcić wzmacniacz i go zmostkoj na stykach i zobacz czy gra. Jak nie sprawdź czy jest zasilanie we wtyczce.

W kostce mam napięcia sprawdzałem w sobotę.. Jeśli mam dobrze podłączone z przodu i napięcia są a głośniki sprawdziłem w innym aucie przez podpięcie zwykłymi kablami to zostaje tylko uszkodzony wzmacniacz. Nie mam pojęcia jak działa ten przekaźnik..

Temat ogarnięty. Podłączyłem na nowych kabelkach pod radio i gra miód...

Opublikowano

mógłby ktoś wrzucić dobre zdjęcie fabrycznych kostek z polifta? żeby było widać wszystkie piny, wszystkie kostki, kable

mam w tej chwili taką sytuację - raz że lewa strona zamieniona z prawą (to akurat nie problem) a dwa na fabrycznym radiu nie działa tył a na niefabrycznym śmiga bez problemu

pin od anteny w fabrycznej kostce mam ucięty i też nie wiem czy tak powinno być

będę wdzięczny za foto żeby to sobie porównać

Opublikowano

Ile miałem tyle dałem. Pytanie po co ci zdjęcia z których ciężko coś odczytać jak bierzesz schemat i tam wszystko masz opisane.

Numery kostek, numery pinów, kolory i grubości.

12584887795_cf2b0124f9_o.jpg[/url]

12349765714_731dbf6788_o.jpg

11290007293_f9f9d46a1f_o.jpg

11289953234_e31dc060c9_o.jpg

11289924866_ccdede6f31_o.jpg

11289923646_4063b9c189_o.jpg

Opublikowano

dzięki wielkie :hi:

schemat mam i teraz muszę to wszystko jakoś uporządkować bo mam niezły syf w kablach po poprzednim właścicielu

Opublikowano

wow, dzięki - mega pomoc :banan:

u mnie wygląda to zdecydowanie gorzej, poza tym chinchy nie mam a tył gra na nie ori radiu - dziwne rzeczy

Opublikowano

Jak czegoś nie widać na tych miniaturkach to klikaj zdjęcia, są słusznych rozmiarów ;)

Opublikowano

wielkie dzięki - nie spodziewałem się takiej odpowiedzi :notworthy:

Opublikowano

Bo nie powinno się rozbrajać i szarpać z ori instalacją a robić to w taki sposób aby jedynie odłączeniem danej wtyczki mieć stan ori.

Ja tej czarnej wtyczki C nie mam podłączonej do nie ori radia. Od niej mam tylko przeciągnięte chinch i niebieski przewód aby aktywować ori wzmacniacz, ale odłączam chinch, w ori radio wtykam wtyczkę C i jest jak było.

Ano i tej czerwonej wtyczki D nie mam podłączonej bo to tylko jeden przewód od 58s lub 58d, czyli podświetlenie II a nie ori radio wykorzystuje tylko podświetlenie I z wtyczki A.

Opublikowano

no tak jak mówisz trzeba to robić z głową a u mnie ktoś tylko bałaganu narobił i może sam jeszcze to ogarniał ale ze mną już gorzej, bo kabli pełno, posklejane, poucinane, pozamieniane i teraz trzeba to wszystko uporządkować

Opublikowano

wow, dzięki - mega pomoc :banan:

u mnie wygląda to zdecydowanie gorzej, poza tym chinchy nie mam a tył gra na nie ori radiu - dziwne rzeczy

Jeśli gra Ci tył a masz aktywny to są 3 możliwości, 1) nie masz aktywnego tyłu 2) masz aktywny, ale zamiast liniowego ktoś rzucił z radia głośnikowe 3) a uj wie :P i bez zdjęć nikt nie odpowie. buueeeeee, sam już nie wiem co piszę :P

Powodzenia w poprawianiu.

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

W weekend zrobię tam mały porządek i potem zrobię zdjęcia :)

zrobiłem wcześniej te zdjęcia - mógłbyś zerknąć czy na pierwszy rzut oka widać jakieś nieprawidłowości?

na ostatnich zdjęciach widać jeszcze adapter i kable które dołączyli do radia

IMG_5262.jpeg

IMG_2112.jpeg

IMG_4985.jpeg

IMG_2777.jpeg

IMG_1110.jpeg

IMG_0028.jpeg

IMG_0036.JPG

Opublikowano

Szczerze? Nie wiem czego szukam, nie wiem na co patrzę :D

Opublikowano

Cholera, to tak jak ja :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Pewnie gdzieś znajduje się ten temat ale mam problem z podłączeniem radia nie orginalnego do mojej Audi A4 B5 miałem wczesniej orginalne radio Audi Chorus i wszystko działa na tym orginalnym radiu.

Po podłączeniu JVC KD-R431 nic nie działa radio się nie włancza :(

Dodam że nie mam wzmacniacza, ani tuby orginalnej.

POMOCY bo już nie wiem co trzeba zrobić :(

Opublikowano

Wstępnie oczywiste pytanie. Radio w ogóle działa?

btw. włącza :wink: