Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia na nie fabryczne w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po podłączeniu adaptera chinche okazało się, że tylne głośniki grają znacznie ciszej od przednich. Tak nie mogło być :) Kupiłem adapter z kostką. Fajnie, bo wszystkie przewody od masy itd. były już przylutowane tam, gdzie trzeba. Wystarczyło wpiąć. A gra aż miło

Opublikowano

Po podłączeniu adaptera chinche okazało się, że tylne głośniki grają znacznie ciszej od przednich. Tak nie mogło być :) Kupiłem adapter z kostką. Fajnie, bo wszystkie przewody od masy itd. były już przylutowane tam, gdzie trzeba. Wystarczyło wpiąć. A gra aż miło

Musi grać :)

Ja mam akurat w radiu regulację mocy wychodzącej z chinch itp, a u Ciebie trzeba było przód przyciszyć żeby się zrównał z tyłem, potem podgłaszał byś już wszystko równomiernie razem, ale najważniejsze że działa :)

Opublikowano

No właśnie regulowałem, ale mimo wszystko nie pasowało mi to. Droższa przejściówka spisała się zdecydowanie lepiej :P

Wiadomo w sumie do czego jest ta kostka? Wchodzi i wychodzi z niej tyle samo kabelków.

Opublikowano

Która kostka?

Opublikowano

Jak się nie mylę to w tą czarną wchodzą 4 kable a wychodzą 3 do głośników :)

W tym module sygnał z radia zostaje ściszony, a dodatkowo dwie masy od dwóch linii głośnikowych są połączone w jedno i dlatego powinien wychodzić jeden kabel mniej :)

Opublikowano

Wydawało mi się, że wchodzą i wychodzą 3, ale nie chce mi się już sprawdzać :P Produkt się trochę różni od tego na zdjęciu

Edit.

Nie mogę usunąć posta? Bo chyba jednak musiały być 4 od tej czerwonej wtyczki :P

Edytowane przez petrosdbz20

Opublikowano

Wydawało mi się, że wchodzą i wychodzą 3, ale nie chce mi się już sprawdzać [emoji14] Produkt się trochę różni od tego na zdjęciu

Edit.

Nie mogę usunąć posta? Bo chyba jednak musiały być 4 od tej czerwonej wtyczki [emoji14]

Od czerwonej idą 4 bo dochodzi niebieski (zasilanie wzmacniacza) ale on chyba nie idzie przez czarną a dochodzi z boku :)

A jak idzie przez czarną to wtedy wchodzi 5 wychodzą 4 [emoji14]

Opublikowano

Aż któregoś dnia wyjmę radio, żeby się upewnić :P

Ale ważne, że adapter z "czarną skrzynką" sprostał zadaniu :)

Opublikowano

Mam pytanie. Chciałbym zmienić fabryczne radio Audi Chorus na nie fabryczne w moim Audi A4 B5 Avant po lifcie (Końcówka 99), mam z poprzedniego auta świetne radio Alpine CDE-9881RB. Interesuje mnie jedna kwestia, mianowicie który adapter wybrać, sporo ludzi pisało, że wybiera adapter firmy Phonocar albo ten zwykły no-name?

http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-b5-tt-adapter-iso-zlacze-kostka-lodz-i5492507724.html

http://carhifi24.pl/katalog/375_adapter___systemy_aktywne__bose/1772_phonocar_adapter_audi_goniki___ty.html

Który wybrać? Przyznam szczerze, że na Allegro nie ma nigdzie zestawu od Phonocar? Dodam, że mam zwykły system audio w aucie, nie BOSE.

Będę wdzięczny za informacje.

Edytowane przez s3b

Opublikowano

Mam zwykły za 19.90 i robi robotę.

Opublikowano

Mam zwykły za 19.90 i robi robotę.

Będę wdzięczny za link do aukcji Allegro.

Opublikowano

Może jeszcze zamontować [emoji14]

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5524651098

Coś takiego gra u mnie, jeśli nie masz zaślepek na boki radia itp to trzeba dokupić.

Opublikowano

d91e23b3acb0e48df674df75b9a695af.jpg

Mam identyczne.

Nie kombinuj nawet po chinchach bo będzie tył za cicho.

Musisz dać przejsciowke z końcówki mocy. Czyli taki Phonocar powinien załatwić sprawę.

Prawdopodobnie do b5 to

http://allegro.pl/ramka-audi-a4-b5-1999-modul-tylne-glosniki-klucze-i5538085652.html

Opublikowano

Dziękuję za informację Panowie.

Byłem ogólnie ciekaw czy jakość adaptera ma znaczenie, bo w pierwszym poście na zdjęciu widać adapter Phonocar, a większość widzę zakłada te tańsze, więc byłem ciekaw czy to ma jakies znaczenie?

Opublikowano

Raczej nie ma [emoji14]

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam mały problem

audi avant a4 B6

zakupiłem adapter i tu d*pa ale niepodałem się zaczełem szukać i znalayłem .

W mojej org.... kosce od audi sa trzy kable masa i +12 ten trzeci niemoge go rozpoznać

jak to wrzysko podlacye nic niedziała puki nieskrzyżuje kabla 4 z 7 w kosce od prądu wtedy działa wrzysko supi

moje pytanie czy tak morze zostać albo gdzie szukać tego kabla z pinu 4

zd,

http://www.ebay.de/itm/Audi-A4-B6-8E-Radio-Einbauset-Radio-Blende-Adapter-Kabel-Aktiv-System-WM-6148S1/300960275648?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140117130753%26meid%3Da6b78b76abe242d88612d7e2d385df12%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D400777237088

69cvxm32.jpg

5ivfkorx.jpg

Edytowane przez lostlast

Opublikowano

Daj chłopakom model radia bo nie wiadomo co masz.

Opublikowano

Po modelu radia można znaleźć manuala do niego i tam wszystko będzie opisane :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ok ale to prze normalne radio

co ma sd usb i blutu .......

y2xu9hgy.jpg

Po modelu radia można znaleźć manuala do niego i tam wszystko będzie opisane :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lostlast