Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak uruchomić klimę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Koledzy mam problem ze swoją klimą kupiłem samochód zeszłą jesienią teraz okazało się że nie chodzi klima jak kupowałem to mi nawet nie przyszło do głowy żeby sprawdzić klimę.Chodzi o to że nie chce ruszyć kompresor napełniłem klimę nowym gazem i dalej nic. Niewiem już co mam sprawdzać od czego znowu zacząć mostkowałem na krótko wtyczkę ciśnienia gazu ale kompresor dalej nie chce ruszyć. :cry:

Opublikowano

Raczej nie bo jak ją podłącze na krótko to zaczyna chodzić ale jest dziwne bo nie wiem czemu jak ją podłącze na krótko to załancza się wentylator ale zimne powietrze nie leci wewnątrz a przecież niby ją nabili.Ze spręzarki jeden przewod gazowy robi się ciepły to chyba sprężarka jest dobra? :a4fan:

Opublikowano

Wnioskując, od jesieni nie włączyłeś ani raz klimy, a to podstawowy błąd. Klima musi być uruchamiana, gdyż czynnik służy również smarowaniu całego układu.Najprawdopodobniej coś jest zatarte. Spróbuj napisać PW do kolegi Iceman,to znawca klimy.[br]Dopisany: 31 Maj 2007, 16:55 _________________________________________________

ale jest dziwne bo nie wiem czemu jak ją podłącze na krótko to załancza się wentylator ale zimne powietrze nie leci wewnątrz a przecież niby ją nabili.

A sprawdzili szczelność układu klimatyzacji

Opublikowano

Wiem że to fachowiec ale pisałem pare razy i się nie odezwał :cry:z tą szczelnością to nie wim pytałem się czy nie przecieka to powiedzieli że nie. Co może być zatarte kompresor chyba nie jest zatarty.

Opublikowano
Wiem że to fachowiec ale pisałem pare razy i się nie odezwał

Ma zajob straszny[br]Dopisany: 31 Maj 2007, 17:22 _________________________________________________VAg diagnoza

Opublikowano

No tak tu troche za to kasują niby były jakieś błędy dali mi te numery ale nie ma ich na forum dałem je Icmenowi ze dwa tygodnie temu ale cisza zaczynają sie na 00601 itp.jest ich 6 :cry::a4fan: