solaris1984 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam. Mój problem pojawił się nagle jak biegunka :gwizdanie: Jechałem autem w trasie ok. 200km. Zatrzymałem się na parkingu koło marketu na zakupy. Wyłączyłem silnik, wracam po zakupach do odpalenia a tu nic Kontrolki świecą ale nic nie słychać, zero. Odholowany pod dom, następnego rana odpalił normalnie po przejechaniu 10 km i zgaszeniu znowu nie można odpalic. Obstawiam, że to wina rozrusznika. Od czego zacząć? [mod]nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem oraz prawidłową składnią języka polskiego - Musashi[/mod]
czaja77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 witaj, od podpięcia vaga może coś wypluje .
vauxhall95 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Identyko przypadek mialem.Rozrusznik prawie na 100%
solaris1984 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dzisiaj wymieniony został elektromagnes i tuleje w rozruszniku. Odpalił elegancko, nawet kilka razy. Po przejechaniu 10km pod dom po wyłączeniu znowu cisza. Strzela przekaźnik tylko, przygasa klima i awaryjny. Jakies pomysły?? Niestety vaga nie mam żeby podpiąć.
martin a4 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 akumulator (przerwa) zmien aku i sprawdz
bartek723 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Miałem podobnie lecz w passacie z tym samym silnikiem napisz czy kontrolna od imo gaśnie mi nie łapał i były takie objawy raz ok raz 10 podejść i nic a po przerwie 10min palił od strzała.Jak nie to, to rozrusznik jak aku dobry niema innej możliwości.
solaris1984 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 Panowie i Panie jakby ktoś miał podobny problem to okazało się, że rozwalona jest kostka stacyjki. Była peknięta i trzeba było ją wymienić. Zobaczymy na ile wystarczy zamiennik Mayle. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi