Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Dziwne mruczenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich! Panowie mam problem z moim silniczkiem.. po odpaleniu go slychac dziwne mruczenie z silnika dobiega ono gdzies po prawej stronie spod maski lub gdzies kolo wiska :mysli: trudno to okreslic.. myslalem ze wisko mi padlo to wymienilem ale problemowe mruczenie zostalo.. dzieje sie tak zawsze na zimnym silniku i nie zawsze choc czesto ustaje na trasie podczas jazdy..co to moze byc?? mial ktos taki problem ?? czy moze byc to napinacz paska?? poratujcie :confused4:

Opublikowano

co oznacza mruczenie?

tomoze być napinacz, rolka ,łożysko alternatora i wiele innych rzeczy.

Opublikowano

Jak "mruczenie" trwa przez cały rok to ja bym zaczął szukać przyczyn, ale jeżeli tylko zauważyłeś objawy przy niskich temperaturach to ja osobiście bym się wstrzymał z dochodzeniem co to może być.

A tak na marginesie na forum też jest płeć przeciwna :naughty: a nie tylko "Panowie" :no: .

Opublikowano

możesz nagrać ten dźwięk i go tu wrzucić

Opublikowano
  • Autor

przy najblizszej okazji postaram sie wrzucic nagranie.. a mruczenie to znaczy mruczenie inaczej tego nazwac nie umiem no i nie wiem co to jest.. faktycznie moze to byc jakies lozysko ale tylko by wydawalo dziek przy niskich temparaturach??sam nie wiem.. :kwasny:

Opublikowano

może tak być :cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Eeee.. to nie wina mrozu. Jakby jakieś łożysko? Wymieniałeś rozrząd? Nie wiem czy w 1,6 jest (ale raczej tak) może rolka napinacza. Może łożysko alternatora?

Opublikowano
  • Autor

rozrzad wymienialem ale tylko pasek bez napinacza a ten napinacz mam jakis luzny tylko ni wiem czy tak powinno byc czy kwalifikuje sie do wyminy..ten dzwiek dochodzi od strony kierowcy lub tak jakos po srodku trudno stwierdzic.. :wallbash: kurde!!

Opublikowano

Cześć

Prawdopodobnie pompa wspomagania .

Sprawdzałeś poziom płynu?

Opublikowano

A przy zwiększaniu obrotów to dźwięk się nasila (częstotliwość dźwięku wzrasta)?

Opublikowano

też stawiam na pompę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

pompa wspomaganie ma poziom!! ten dzwiek jest tylko jak zimno jest na dworzu.. od dawna juz mi sie cos takiego robi i nie wiem jak dojsc co to jest takiego!! :wallbash: a dzwiek sie nasila jak zwieksza sie obroty! tylko ze jak sie silnik nagrzeje to to milknie i wszystko jest ok! :mysli:

Opublikowano

nie jestem pewny co do tego co nie kruży piszą ale rolka napinacza by nie przenosiła tego muczenia do środka samochodu a bym stawiał bardziej na łożysko sprzęgła bo kiedyś miałem taki objaw jak opisany i to bylo łożysko ale nie gwarantuje ze to będzie to samo u ciebie

Opublikowano

wspomaganie pewnie albo pompa wody juz slyszalem takie dzwieki jak pompa wody wydawala a nie ciekla

Opublikowano
  • Autor

koledzy juz przyczyne znalazlem i juz jest wyeliminowana ustarka :)jednak nie bylo plynu w zbiorniczku od wspomagania.. byl ale nie w pozimie pracy..dolalem plynu i jak reka odjal :) dziekuje za pomoc temat zamykam POZDRAWIAM :hi: