Grzegorz76 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam. Mam taki problem... Jakiś czas temu, rano włączam auto i słyszę wycie pompy wspomagania. Otwieram machę a ze zbiorniczka przez otworek w nakrętce (ten otworek to zabezpieczenie a nie wada) ucieka mi płyn. Czyli tak... pompa hałasuje jakby płynu nie miała a w zbiorniczku ciśnienie, że aż kipi. Jechałem powoli, układ się rozgrzał, dolałem płynu, który wyciekł i przestało hałasować. Ale jak przestygnie przez noc to rano znowu to samo. Co za cholera? Wąż idący od zbiorniczka do pompy się przypchał i nie puszcza gęstego rano płynu? Miał ktoś podobne doświadczenie? Pozdrawiam
ROBERT Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Spróbuj wymienić płyn na początek, zielony "FEBI 06162" Pieni się płyn w zbiorniczku ??? Może gdzieś łapie "lewe" powietrze.
Grzegorz76 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Żeby mi zaraz wyciekł? Leję Mobilka czerwonego, poza tym dla sfatygowanej już maglownicy Febi jest zbyt rzadki wg mnie.
ROBERT Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Żeby mi zaraz wyciekł? Leję Mobilka czerwonego, poza tym dla sfatygowanej już maglownicy Febi jest zbyt rzadki wg mnie. Stosujesz nieodpowiedni/niezalecany płyn przez producenta i dziwisz się ze masz potem problemy ? Z tego co się orientuję czerwony to syntetyk, a zielony minerał
Grzegorz76 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nie, nie. Jest na pewno mineralny...
GerabbkA Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Kolego sprawdź sitko w zbiorniczku czy nie jest przytkane i czy jest na swoim miejscu! U mnie też pompa wyła i ją wymieniłem ale dalej było to samo. Co się okazało sitko w zbiorniczku wyleciało ze swojego prowadzenia. Po powrocie na swoje miejsce nastąpiła cisza!
tomek30 Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam!!!! Mam ten sam problem. To znaczy z tym Buczeniem i w zbiorniczku tez az sie pieni, na dodatek slychac jakies syczenie w kierownicy. Masakra!!!
Grzegorz76 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 Więc u mnie przestało wyć przy odpalaniu. Wydaje mi się, że jest przytkane gdzieś na odcinku zbiorniczek - pompa, ponieważ pompa wyła tylko w bardzo niskich temp gdy płyn był bardzo gęsty.
Janosik 30 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 witam mam ten sam problem wyje jak wściekła ale dopiero dzisiaj jak było bardzo zimno , myślę że to się zmieni jak się ociepli
stojann Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 tez mam ten problem, dolalem plynu i nic sie nie zmienilo ;/ mocno sie pieni
Rekomendowane odpowiedzi