Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zaparowane szyby ,ale od połowy auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mysli: Problem w tym ze w moim avancei parują szyby ale z tyłu za kierowcą....przód jest elegancko odparowany a w tylnych dzwiach i dalej w tył wszystko zaparowane...Macie jakis pomysł?

Chodniczki umowe,w aucie sucho,dodam ze trzymam go w ciepłum garazu.Na trasie powiedzmy z Krk w strone Zakopanego odparuja ale po dobrych 20stu km.

Opublikowano

Parują ci jak jedziesz sam czy w kilka osób? Filtr kabinowy masz wymieniony? Jeżeli tak, a w aucie jadą np. 3- 4 osoby, do tego woda na dywanikach plus duża różnica temperatur wewnątrz/ zewnątrz to tak po prostu jest, winna stosunkowo duża powierzchnia kabiny i brak nawiewów z tyłu bo te pod fotelami to się nie liczą :decayed: Filtr kabinowy masz wymieniony?

Opublikowano

u mnie tez tak jest a filtr był wymieniony :/

Opublikowano
  • Autor

Filtr był wymieniany jakos w wakacje przy zmianie płynów.A jak juz ktos jedzie z tyłu to praktycznie nie mozna ich odparowac,w dwie osoby jadące z przodu nie jest zle.Niby sa w avancie nawiewy na małe szyby za tylna kanapą ale z moich obserwacji to praktycznie nic z nich nie wieje...tez tak macie?

Opublikowano

W wakacje to może być niedawno albo całą wieczność, zależy ile km robisz :wink4: to w bagażniku to nie są nawiewy, tylko wywiewy i powinny raczej ciągnąć niż dmuchać.

Opublikowano
  • Autor

Sporo jezdze wiec go wymienie...a z tymi wywiewami to mnie zasoczyłes.......

Opublikowano

witam

jak juz rozmawiacie o nawiewach i wywiewach to chcialem sie zapytac co to sa za krateczki (male) w slupkach tych gdzie sa pasy w sedanie, to tez sa jakies wywiewy?Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

to są raczej czujki od alaarmu :rolleyes:

Opublikowano

No właśnie trochę mnie to denerwuje, że tak paruje. A u taty w mercedesie (okularnik) wszystko elegancko, nic nie paruje nawet jak w kilka osób się jedzie...

Opublikowano

u mnie też tył paruje :confused4: dywaniki gumowe, filtr nowy... przestałem się przejmować

Opublikowano

I to jest najlepsze podejście :good: przy tym parowaniu tyłu to robi robotę i fizyka i to, że kubatura kabiny jest mniej- więcej dwa razy taka jak w sedanie, a system wentylacyjny ten sam więc wiele pomóc nie można.

Opublikowano
  • Autor

co racja to racja :rolleyes:

Opublikowano

U mnie to samo. Jak w samochodzie są 4 osoby, to nie ma siły szyby z tyłu będą zaparowane. Ale jest jednak sposób na to :) nie wozić nikogo z tyłu :polew:

Opublikowano
  • Autor

hehehehehehe :polew: tak tak wsadze ich wszystkich do boxa :kox:

Opublikowano

Witam

U mnie też to się dzieje, ale jak jedzie 3-4 osoby w deszczowe dni, wymiana filtra nic nie pomogła.

Opublikowano

Przeczytałbyś posty powyżej i wiedziałbyś, że to normalne :wink4:

Opublikowano
Przeczytałbyś posty powyżej i wiedziałbyś, że to normalne

Oj, nie wytłumaczysz niektórym osobom.

Niedawno zadzwoniła do nas klientka, ze skargą. Otóż jechała naszym mikrobusem do Niemiec, nadmienię, że temperatura wówczas na zewnątrz była -20 oC, i w samochodzie wszystkie szyby od środka były oszronione, pomimo, że w aucie w środku było min +22 stopni. Twierdziła, że jaki my samochód podstawiliśmy w trasę, skoro nawet szyby w środku były oszronione. Duże powierzchnie okien, na które nie ma indywidualnych nawiewów + pasażerowie w środku sprawia, że na szybach powstaje para a, że na zewnątrz było -20 stopni to nie ma siły by szron nie było. Baba chyba w życiu fizyki się nie uczyła i nie przekonasz takiej.