KIKO80 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam.Wczoraj miałem kolizje na parkingu tzn. moje auto było zaparkowane a koleś mi przetarł bok i uciekł zdążyłem zapisać nr z jego auta i zgłosić to na policje. policja kazała mi sie zgłosić do swojego ubezpieczyciela dzwonie do niego a on mi mówi ze to mi pójdzie z mojego Ac .Mam dzwonić na policje i ustalać co oni ustalili. nie wiem co w końcu mam robić pomóżcie.Pozdrawiam.
OLO_GDA Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 :wallbash: no jak masz numer to jakies 3 minuty policji powinno zajac ustalenie sprawcy. wtedy szybko z policja na ogledziny , zeby stwierdzic ze uszkodzenia pasuja.
KIKO80 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2010 tylko ze oni mi kazali jechac zaraz po spisaniu z polisy i dowodu rej i osob robili zdjecia i pomiary a sami mieli to ustalac nawet zadnego pokwitowania nie dostalem. a z tego co wiem to wlasciciela auta swoimi sposobami ustalili mi kazali jechac do swojego ubezpieczyciela.
emgie Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Z taka szkoda w zadnym wypadku nie jedz do swojego ubezpieczyciela tylko do ubezpieczyciela sprawcy i likwiduj z jego OC. Masz nr rejestracyjny, zglaszales na policje, to teraz domagaj sie ustalenia danych sprawcy, jego polisy OC i protokolu z policji dot. kolizji, zniszczenia mienia, cokolwiek, co poswiadcza ze zrobil to tamten gosc. Od razu otwieraj zgloszenie u ubezpieczyciela sprawcy i zaznacz, ze policja rozpatruje sprawe. Chodzi o to, zeby potem nie mowili, ze sam sobie to zrobiles bo zbyt pozno zglaszasz.
KIKO80 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam mam nr polisy sprawcy znalazłem po kilku tel na policje sprawca sie o 18 na komisariat zglosil przyznal sie i dostal 300 za nie zachowanie odstępu przy omijaniu.zglosilem do ubezpieczalni teraz czekam na tel na oględziny.kazali mi jechać na serwis Idczak kolega z forum miał tam przeboje wiec ja na to ze nie będę tylko oni maja sami przyjechać i tak ma być. ciekawe jak z wycena .jak to jest koledzy z utrata wartości auta jak to wyegzekwować .ile można kaski ściągnąć przetarte 2 drzwi listwy i błotnik tył.pozdrawiam
Gość fudi Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zależy czy zależy Ci na zarobieniu czy na zrobieniu auta na stan przed wypadkiem, zarobić nie zarobisz, a bezgotówkowo to Ci go przywrócą do ori stanu, wypadki czy stłuczki to nie są rzeczy na których się zarabia pieniądze..
KIKO80 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Opublikowano 4 Lutego 2010 Nikt tu nie mówi o zarabianiu.Jak masz kasę w reku to ty jesteś panem przy naprawie i jeżeli ci sie cos nie podoba to jak ci nie naprawia tak jak ty sobie tego życzysz to im nie wypłacisz a bezgotówkowo to rożnie to bywa.
Rekomendowane odpowiedzi