Karl28 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam! Dokładnie 2 stycznia czyściłem turbinkę. Auto chodziło pięknie-do dzisiaj za każdym razem na 3 biegu po 3800 łapie tryb awaryjny i błąd : 00575 - Intake Manifold Pressure 17-00 - Control Difference W 011BS sztanga pracuje chyba dobrze,chociaż wydaje mi się,że trochę za mały ruch,tj do góry do końca a w dół jakby nie do końca Ale zapieczone kierownice można chyba wykluczyć?? Wcześniej jak ściągałem z gruchy wężyk na wyłączonym silniku i wciągałem powietrze to stawiało wyraźny opór i dmuchając też!! A teraz NIE Dopiero jak odłącze przy filtrze ATMO i zatkam palcem to jest opór. Teraz pytanie. Czy to ten zaworek zwrotny "biało czarny" czy n75????, acha zamiast z białą główką mam ten od egr, ale to raczej nie robi różnicy bo wcześniej było wszystko OK Panowie poproszę szybko jakieś sugestie, bo jutro śmigam do rodzinki, a jakoś nie chce mi się wlec za Niemiaszkami wprawdzie to tylko 50km ale jednak.... :gwizdanie: Z góry dzięki [br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 18:40_________________________________________________jest tam kto :>
Wihajster Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 jak czyści sie turbine to zalecane jest wycięcie kata bo żaluzje szybciej sie brudzą Zrób logi to wiecej sie dowiesz
Karl28 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 O katalizatorze to ja zapominałem już tydzień po zakupie Trochę przesadziłem z tym wchodzeniem w tryb awaryjny non stop :gwizdanie: Kierownice to nawet wypolerowałem Wczoraj wieczorem zbutowałem ją parę razy i cisza Czy niesprawny zawór od egr-u może być przyczyną TA?? Na biegu jałowym powinien być otwarty prawda?? Bo kuźwa nie sprawdziłem go w BS a na luzie jest zamknięty. Może się ten od egr posypał?? Chyba jutro zrobię logi to może coś się wyjaśni :gwizdanie:
marewel Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jak sie czysci turbine to najlepiej wymienić gruszkę na nowa.
Rekomendowane odpowiedzi