Matys007 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam posiadaczy a4 z silnikiem 2.0 tfsi lub fsi. Jakie jest średnie spalanie tego silniczka???? Interesuje sie zakupem takiego samochodu;)
tomaszek6 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 2.0 TFSI i jest świetny, sam żałuję, że w swoim mam 1.8TFSI ( ale też fajnie jeździ ) Spalanie miasto -12-13L trasa ok 7 przy baaaardzo spokojnej jeździe. To dane oczywiście z 2.0TFSI.
Dev Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 wszystko zalezy od nogi i sprawnosci wszystkich układów odpowiedzialnych za spalanie w aucie mój kuzyn ma 2.0TFSi w avancie, spalanie 7-17, oczywiście tą górną granice bardzo łatwo przekroczyc
KmK Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 7 - emerycko na trasie 10 - wesoło 10-13 - miasto 9-10 - autostrada jak to w turbo benzynie widełki dość szerokie
poziek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy
Wandej Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy ale TFSI serie trzymają :gwizdanie:
poziek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy ale TFSI serie trzymają :gwizdanie: jasne do czasu http://www.racingforum.pl/Czy-silniki-FSI-to-Puszka-Pandory--t72935.html
Wandej Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy ale TFSI serie trzymają :gwizdanie: jasne do czasu http://www.racingforum.pl/Czy-silniki-FSI-to-Puszka-Pandory--t72935.html czytałem to już Wygląda na to że ostatnie dobre jednostki Audi to 1.8T i 1.9TDI a później kupa :gwizdanie:
poziek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 czytałem to już Wygląda na to że ostatnie dobre jednostki Audi to 1.8T i 1.9TDI a później kupa :gwizdanie: ano nie inaczej :gwizdanie:
KmK Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Poziek jednym słowem wysiadłeś z tonącego statku jakie będą fsi pokaże czas, póki co sporo tego się pojawia. jasne, że nie kupisz fsi, bo po evo to raczej frajdy nie będzie, no może tą 8 na 9 trzeba zamienić i będzie git :>
poziek Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 no może tą 8 na 9 trzeba zamienić i będzie git :> jak tylko pojawią się silniki godne zaufania to będzie Audi
rafi_a4 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy a 3.2 fsi jest lepsza jednastka ??
Wandej Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 kiedys tez sie przymierze a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy a 3.2 fsi jest lepsza jednastka ?? Przecież to też FSI :bicz3:
rafi_a4 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 myslalem ze turbo ma cos wspolnego z tym "syfem"
rafi_a4 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam posiadaczy a4 z silnikiem 2.0 tfsi lub fsi. Jakie jest średnie spalanie tego silniczka???? Interesuje sie zakupem takiego samochodu;) jezeli chodzi o spalanie to passat z tym silnikiem (policyjny) w bdg pali srednio 12-15 litrow
FANTOMAS Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 a ja nigdy nie kupię silnika TFSI dlaczego to chyba wszystkim wiadomo, jaki syf jest w głowicy każdy silnik z bezpośrednim wtryskiem ma ten problem. Zawsze tak będzie jak dolot jest na "sucho" na samych gazach bez paliwa. To samo masz w każdym nowszym dieslu nie wpominając o syfie w EGR-rze. Te zdjęcia tyczą się 4.2FSI i podobny temat jest 3.2FSI bo to wolno ssące jednostki i układ dolotowy rządzi się tam innymi prawami (nie ma wymuszonego ciśnienia) w TFSI powietrze jest "wpychane" więc ciężej jest się czemuś zatrzymać i odłożyć. Zobaczyliście zdjęcia jakiejś V8 i przyklejacie łatkę całej serii niech ktoś sobie zobaczy do swojego kolektora w ON lub nawet w Pb też się zdziwicie jaki jest nagar i przy takim stponiu sprężania na dolocie jak w TFSI to raczej jest to znikomy problem
Rekomendowane odpowiedzi