Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Coś stuka z tyłu podczas skrętu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu podczas jazdy po łuku w lewo, z prędkością około 60-70 km/h słychać takie rytmiczne pukanie dobiegające z tyłu, z prawej strony. Po przejechaniu zakrętu pukanie ustaje. Podejrzewam, że może to mieć związek z stukaniem czegoś podczas jazdy po osiedlowych, lodowych kocich łbach. Jest to takie głuche pukanie również z tej samej okolicy co na łuku.. na wiosnę mam przegląd i zastanawiam się czy to czasami nie amortyzator odmawia posłuszeństwa? Co myślicie? Znalazłem podobne tematy ale niestety niedokończone..

Opublikowano

W tym tygodniu podjadę może jak znajdę chwilę na stacje diagnostyczną. O co poprosić żeby sprawdzili? Ogólnie tył? Łożyska i tuleje wyjdą na maszynach? Jestem zielony w mechanice ; >

Opublikowano

podnieś tył do góry i poruszaj kołem prawo lewo góra dół jak będą duże luzy to łożysko

Opublikowano

Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej:

- amortyzatory tył: prawy - 89%(z tej strony dochodzi stukanie)

lewy - 85%

- łożyska tył - "delikatne luzy ale bez tragedii"

- wahacz prawy górny tylny - luzy 2-3mm kwalifikuje się do wymiany? Diagnosta powiedział, że za chwilę tak.

Polecił wyjąć wszystko z bagażnika i sprawdzić. Jak powiedział tak zrobiłem i póki co z tyłu nic nie słychać..

Co z tym wahaczem? Czy mając podstawowe narzędzia i kanał wymieni się go we dwie osoby?

Czy taki będzie dobry: http://allegro.pl/item909724063_wahacz_gorny_audi_a4_a6_passat_b5_febi_tylny_ss.html wymieniałem już z ojcem 'banana' i też był z febi. Kilkanaście tys zrobione i jest cisza. [br]Dopisany: 05 Luty 2010, 18:01_________________________________________________Ewentualnie co wymienić jeśli to nie amorki pukają? Jakieś gumy czy co?