alienstarmc Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam Pojawił mi się problem mianowicie przy włączonej klimatyzacji czuć olej we wnętrzu .Co może to powodować i jak to usunąć ???
Guregoru Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Może masz gdzieś wyciek i olej kapie na jakiś nagrzany element silnika więc siłą rzeczy po włączeniu nawiewu/klimy część smrodu leci do auta
majkel_majki Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Dokładnie, na bank leci gdzieś olej po silniku i jak się nagrzeje to śmierdzi, a nawiew zaciąga to do środka, miałem coś takiego jak uszczelka pod deklem się pociła.
ROBERT Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Sprawdź odmę, a najbardziej przypatrz się odpowietrzeniu pokrywy zaworów.
bogdansky Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 mi olej kapal na kolektor i bylo to samo ;(
alienstarmc Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 a cha przejrze co to może być tak jak sugerujecie [br]Dopisany: 05 Luty 2010, 20:22_________________________________________________sprawdziłem i tak odmę mam pękniętą i w okolicach niej mocno silnik zaolejony czy to może być przyczyną tego zapachu ?
pawelc Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 a cha przejrze co to może być tak jak sugerujecie [br]Dopisany: 05 Luty 2010, 20:22_________________________________________________sprawdziłem i tak odmę mam pękniętą i w okolicach niej mocno silnik zaolejony czy to może być przyczyną tego zapachu ? Dokładnie to będzie to . Miałem passata z silnikiem APU i było dokładnie to samo .
alienstarmc Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 ale co ma odma wspólnego z klimatyzacja ?
ROBERT Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 ale co ma odma wspólnego z klimatyzacja ? Pod maską śmierdzi olejem i klima wciąga powietrze z tym zapachem
alienstarmc Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 czyli wymienić odmę i ewentualnie oczyścić wokół odmy z oleju . A czy można odmę samemu wymienić bez ściągania kolektora ?
Rekomendowane odpowiedzi