Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTy SUWAŁKI/AUGUSTÓW/OLECKO I INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Filip - sprawdzałeś, czy wykrywa interfejs? Może nie ten port jest ustawiony? Spróbuj pozmieniać porty. Co ciekawe u mnie jak podłączyłem fejsa USB na V-C 409 i wybrałem ustawienie "USB" to krzyczało, że nie ma połączenia. Zmieniłem na któregoś com'a i zabanglało. :)

Dioda we wtyczce może oznaczać, że jest zasilanie a więc dobrze siedzi wtyk w gnieździe. Nie pamiętam teraz ale u kumpla zielona oznaczała chyba, że fejs ma zasilanie a czerwona zapalała się w trakcie transmisji.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 239,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sylwek, w innych portach w ogóle nie widzi kabla ani samochodu. :gwizdanie: :wallbash:

Pod USB pokazuje chociaż jaki kabel podłączony :gwizdanie:[br]Dopisany: 02 Maj 2011, 07:59_________________________________________________zagląda tu ostatnio ktoś :naughty: :gwizdanie:

Opublikowano

Czasami panie ledki na + fajnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Tą twoja bym łyknoł ale coś w niej nie chalo z tym silnikiem ,co? :shocked:

Opublikowano

Czasami panie ledki na + fajnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Tą twoja bym łyknoł ale coś w niej nie chalo z tym silnikiem ,co? :shocked:

jak na razie wszystko miodzio, ale jak to będzie za jakiś czas niewiadomo :wink4:

Opublikowano

Dzisiaj trafiłem na wątek na forum A4, w którym chłopaki opisują jak pozbyć się przypadłości silników 2.0 TDI czyli wałków wyrównoważających i felernego napędu pompy oleju. Więc nie ma się co bać tego silnika. :>

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj trafiłem na wątek na forum A4, w którym chłopaki opisują jak pozbyć się przypadłości silników 2.0 TDI czyli wałków wyrównoważających i felernego napędu pompy oleju. Więc nie ma się co bać tego silnika. :>

w gdańsku jest nawet ekipa ogarniająca to - to nawet chłopaki od nas z forum ;)
Opublikowano

w gdańsku jest nawet ekipa ogarniająca to - to nawet chłopaki od nas z forum ;)

To właśnie chyba ich tutorial czytałem. Chyba nawet inżynierom w Ingolstadt się nie śniło, że można takie mody robić. :>

Opublikowano
  • Autor

Polacy potrafią stworzyć z kilku samochodów jeden bezwypadkowy z przebiegiem 180 kk więc takie zabiegi to nic trudnego :naughty:

Opublikowano

witam. po powrocie z gór.

Opublikowano
  • Autor

:hi:

i jak tam po wypadzie? pogoda chyba nie dopisała tak jak i w reszcie kraju?

Opublikowano

przeciwnie pogoda dopisała.

przez dwa dni słonce. i tylko jak wyjerzdzalismy to przez chwilę padało.

wiec wypad udał sie znakomicie.

[br]Dopisany: 03 Maj 2011, 12:43_________________________________________________lukasz jak tam z lampą wytrzymało mocowanie ?

Opublikowano

Grzesiek nie gadaj o pogodzie tylko mów jak maszyna z nowym softem spisywała się w górach. :>

Ps. Jaki potencjometr zastosowałeś w układzie auto-regulacji zenka? :) Chodzi mi o wartość rezystancji. Jaki układ czasowy?

Opublikowano

maszyna super. czuć zdecydowanie moment obrotowy przy wyprzedzaniu,

co do potencjometru to wziąłem potencjometr z ori włącznika regulacji.

a timer jest oparty na zwykłej kostce 555.

muszę usiąść i porządnie narysować schemat. bo większość tworzona byłą w głowie i zmieniana w czasie robienia i testowania.

Opublikowano

co do potencjometru to wziąłem potencjometr z ori włącznika regulacji.

a timer jest oparty na zwykłej kostce 555.

muszę usiąść i porządnie narysować schemat. bo większość tworzona byłą w głowie i zmieniana w czasie robienia i testowania.

Spoko - ja też tak planowałem zrobić więc to już mam. Napisz coś więcej o tej kostce 555 bo mi to nie wiele mówi. :wink4: Elektronik ze mnie raczej słaby ale jak już wiem co z czego i do czego to ogarniam. :> Ja mam czasówkę ale jest trochę duża - wielkości wyłącznika instalacyjnego typu S.

Opublikowano
  • Autor

przeciwnie pogoda dopisała.

przez dwa dni słonce. i tylko jak wyjerzdzalismy to przez chwilę padało.

wiec wypad udał sie znakomicie.

[br]Dopisany: 03 Maj 2011, 12:43_________________________________________________lukasz jak tam z lampą wytrzymało mocowanie ?

wytrzymało mocowania :notworthy: wczpraj wziałem się za porządną polerke klosza (papierem ściernym) bo miałem już sklejać i była miała skucha bo okazało się że zapomniałem z suwalk zabrać pastę - tempo do ostatecznej polerki i robota stanęła, jutro jak będę lepiej się czuł bo jestem chory to podjadę po pastę i skleję już całkowicie lampę,

korci mnie ciągle jeszcze żeby pokombinować ze światłami do jazdy dziennej, tylko nie wiem jak to ogarnąc bo u mnie nie ma soczewki bixenonowej i musiałaby świecić żarowka od długich ale nie wiem czy da się to rozwiązać od strony elektronicznej

może ktoś z Was ma jakiś pomysł?

czytałem że na forum jakiś koleś kupił coś tam na necie że niby długie świeciły się tylko w 30% czy jakos tak ale ta instalacja kupiona na allegro to jakiś shit i topiła się, i zastanawiam czy dałoby się coś samemu wymyślić :mysli:

Opublikowano

Tu nie ma co myśleć - rezaj od razu bixa i wtedy będziesz miał gdzie dzienne na led'zie zrobić. :) Żarówka H7 jest chyba mocy 55W i żeby teraz ograniczyć na niej moc do ok. 30% to musisz dać rezystory dużej mocy a to spowoduje wydzielanie się dużego ciepła na rezystorach.

Zrób tak "biedny studencie" :naughty: : kup w jednym miesiącu soczewki i wyrezaj je, w następnym dokup palniki d2s i przejściówki (przetwornice już masz) i będziesz miał zrobione raz a dobrze. Swoje soczewki oraz palniki możesz sprzedać - kilka zeta Ci się zwróci. W sumie wyjdzie, że cały mod zamknie się w kilkudziesięciu złotych. :)

Opublikowano
  • Autor

Tu nie ma co myśleć - rezaj od razu bixa i wtedy będziesz miał gdzie dzienne na led'zie zrobić. :) Żarówka H7 jest chyba mocy 55W i żeby teraz ograniczyć na niej moc do ok. 30% to musisz dać rezystory dużej mocy a to spowoduje wydzielanie się dużego ciepła na rezystorach.

wiesz Sylwek łatwo powiedzieć żeby rezać od razu bixa - kasy nie mam na soczewy i inne pierdoły, ale juz koniec studiów więc pójde do roboty i za pierwszą wypłatę będzie rezanie bixa ale pewnie w lampach juz poliftowych ;)

Zaraz podeślę Ci mojego maila na pw to podeślesz mi tego Vaga co rozmaiwaliśmy na spocie to bym se zainstalował, wlasnie czytam o tym co podesłałeś: xp mode, i będę to instalował :)

Opublikowano

kilka fotek z gór:

4efba0f7cc02ff5dm.jpg

23a3fe67a5af1f11m.jpg

6da3e134aff8bdd1m.jpg

7305d69e350fb88bm.jpg

Opublikowano
  • Autor

Grzesiek Ty na te skały to chyba na kozicy wskakiwałeś :naughty:

jeszcze jedno pytanko co do świateł do jazdy dziennej: te żarówki co macie powkladane to są H7 diodowe te SMD czy jak im tam tak? i myslicie że zdałyby one egzamin żeby je na długie wsadzić do jazdy nocą?? czy takie diodowe to tylko do jazdy w dzień?