Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTy SUWAŁKI/AUGUSTÓW/OLECKO I INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joker:

2,0 TDI w B8 to na pewno wiesz nowa technologia względem B7- Common Rail. Ale zastosowano ten sam wadliwy napęd pompy oleju. Już od początku produkcji cała konstrukcja jest wzmocniona w stosunku do B7, ale sporadyczne awarie wciąż występowały. Generalna eliminacja wady fabrycznej pojawiła się w czwartym kwartale 2009 roku, chyba w październiku. I w modelach od tego momentu wymieniać nic nie trzeba- można spać spokojnie.

W C6 jest wiele silników z B7. I jeżeli chodzi o 2,0 TDI to są do pewnego momentu te same kupy co w B7, w 2008 roku C6 dostało nową paletę silników 2,0 TDI już na technologii CR, ale też te drobne awarie występowały jak w B8 z początku produkcji. No bo 2,7 oraz 3,0 TDI tak jak w B7 występowały od początku jako CR, zarówno w B7, C6 nie wspominając o B8 :wink:

Zgadza się. Jest silnik 120 PS ograniczony słabszym softem. Konstrukcyjnie to praktycznie to samo co 143 PS, nawet chyba turbo te same :whistling: Nie wiem jak w NO, ale np. w DE występowały te wersje często dla firm... był to najsłabszy silnik montowany w B8.

Pozostaje jeszcze kwestia skrzyń biegów jakie montowano w poszczególnych silnikach...

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 237,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

dobra to powiedzmy że w B8 wystarczy wymienić tylko tą pompę oleju w 2.0TDI? nie trzeba tych wałków itd?

w NO jest bardzo dużo wersji 120 konnych, może po prostu były tańsze a ludzie woleli dopłacić za wyposażenie czy coś innego..

widuję w ogłoszeniach też sporo 1.8TFSI 120PS,

najgorsze jest to że jakoś nie umiem rozróżnić przedniego zderzaka zwykłego i sline :P

Opublikowano

Joker, nie chcę Cię wprowadzić w błąd z czymkolwiek, bo B8 jeszcze nie miałem ( może się to wkrótce zmieni i wtedy będę zmuszony dowiedzieć się więcej ). Jak masz pytania nt. B8 to najlepiej pytaj tu:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?201181-ALL-B8-TrOOOOp-B8

Chłopaki na pewno uczciwie i rzetelnie rozwieją Twoje wątpliwości :wink:

Fakt, S-LINE w B8 jest dość dyskretny :grin:

tu masz co nieco o S-LINE w B8 :

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?152224-ALL-B8-Pakiet-Sportowy-S-line-oraz-S-line-Exterieur

Rynek NO jest specyficzny z tego co obserwuję i zdecydowanie częściej ludzie kupują fury z mniejszym silnikiem i lepszym wypasem, niż duże silniki w golasach :whistling:

BTW: Poczytaj sobie trochę ten TROOP B8, możesz się kilkukrotnie za głowę złapać czytając o B8 i czasem się przy tym aucie pojawiających zaskakująco dużych kosztach chcąc coś wyrezać :whistling:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedzi :)

nie no raczej u mnie rezenia to jakiegoś wielkiego nie będzie, jak będę miał kupować to na pewno wyposażenie takie co mi potrzebne, jedynie co dorezać to mozna będzie jakies skóry w środku i kierownicę no i felga i zawias, zależy mi na tym żeby auto się nie psuło i nie paliło dużo :)

na duże pojemności nawet nie patrze, bo to w ogóle inna kasa niż 2.0TDI czy 1.8-2.0TFSI, w sumie nawet 2.0TFSI ciężko znaleźć w możliwej kasie

ale powoli zaczynam się orientować bo kto wie czy może się nie kupi jakiejś czarnuli :D

Opublikowano

Jak tam Pany się miewacie ? Jak Marcin się śmiga na nowej zawieszce ?

BTW: Joker- opanowałeś temat B8 ? :decayed::kox:

Możesz jeszcze dla swojej wiedzy przeczytać wątek o B8 wrclaguny i będziesz prawie wszystko w tym temacie wiedział :decayed:

Opublikowano

Na glebie jak na załączony obrazku,musze uwazać jak dojezdzam do krawęzników pozatym ok jest.Komfort taki sam jak był wiec tylko w dół poszło.Co pozatym panowie jakieś ciekawe updety?Ja się zastanawiam co u siebie mozna jescze pomodzic bo narazie wszystko zrealizowałem.Może II din,tak myśle....

Opublikowano
  • Autor

Filip.. póki co nie mam za bardzo czasu czytać bo trzeba zarabiać pini :D

jeszcze nie powiedziane na 100% czy to będzie B8 bo może będzie trzeba kupić coś delikatnie starszego :) czekam do wakacji i zobaczę jaki budżet się uzbiera :) myślę jeszcze o B7 w sedanie i zrobieniu jakiegoś fajnego body no ale zobaczymy :)

jest kilka planów :) B8 to już jednak fura klasy wyższej.. tam z wyglądem nic się nie pokombinuje bo jest seryjnie za***isty :) chciałbym jeszcze móc coś pomodzić, zrobić jakis fajny projekt :) no ale mówie.. czas pokaże :)

Opublikowano

?Jest tu ktoś....

Opublikowano

No niby jestem... ale jakoś tak cicho...

Opublikowano

Kto do białego sie wybiera na rozpoczęcie sezonu VAGOWEGO 06.05.2012

---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

Sylwekkk..... fela juz jest?Daj foty.

Opublikowano

Kazdy cos pewnie skrobie przy aucie :wink:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

Fela jest ..... w garażu. Miałem zakładać w tym tygodniu ale jak pojechałem na geometrię to okazało się, że mam dwie tuleje do wymiany i bez sensu było ustawiać geo jak luz na tulejach. Mógł bym założyć w sumie już 17" ale później chłopakom ręce się nie zmieszczą miedzy kołem a błotnikiem więc jeszcze kilka dni muszę poczekać. Tuleje musiałem zamówić u człowieka z forum bo u nas w sklepach nie ma a w serwisie wyszło by mnie prawie 240 za same tuleje. Dzisiaj przyjdą kurierem więc po niedzieli wymieniam, ustawiam geo i fela siada w końcu na aucie.

Marcin dobijałeś się do mnie na gg - sorki ale przez te plecy to teraz mało siedzę przy kompie. Jak chcesz pogadać to dzisiaj będę siedział trochę dłużej to możesz uderzyć na gg.

A i widziałem Ciebie dzisiaj z rana na światłach Utrata-Sejneńska, klikałeś chyba sms'a więc chyba mnie nie zauważyłeś.:decayed::wink:

Opublikowano

Fela jest ..... w garażu. Miałem zakładać w tym tygodniu ale jak pojechałem na geometrię to okazało się, że mam dwie tuleje do wymiany i bez sensu było ustawiać geo jak luz na tulejach. Mógł bym założyć w sumie już 17" ale później chłopakom ręce się nie zmieszczą miedzy kołem a błotnikiem więc jeszcze kilka dni muszę poczekać. Tuleje musiałem zamówić u człowieka z forum bo u nas w sklepach nie ma a w serwisie wyszło by mnie prawie 240 za same tuleje. Dzisiaj przyjdą kurierem więc po niedzieli wymieniam, ustawiam geo i fela siada w końcu na aucie.

Marcin dobijałeś się do mnie na gg - sorki ale przez te plecy to teraz mało siedzę przy kompie. Jak chcesz pogadać to dzisiaj będę siedział trochę dłużej to możesz uderzyć na gg.

A i widziałem Ciebie dzisiaj z rana na światłach Utrata-Sejneńska, klikałeś chyba sms'a więc chyba mnie nie zauważyłeś.:decayed::wink:

Pewnie cos sprawdzałem w smartfonie przy moim dotyku i pianistycznych palcach ciezko esa pisac jadac hi,hi

Opublikowano

Panowie problem... Kupiłem gwint KW za okazyjną cenę 150zł. Z tym że dwa amory są wylane. Napisałem już do firmy o koszt regeneracji i jest to 330zł/sztuka i rok gwarancji. Opłaca się regenerować całość? Słyszałem pogłoski że po regeneracji to już nie to samo i wgl. No i nie wiem co z tym fantem zrobić...

Opublikowano
Panowie problem... Kupiłem gwint KW za okazyjną cenę 150zł. Z tym że dwa amory są wylane. Napisałem już do firmy o koszt regeneracji i jest to 330zł/sztuka i rok gwarancji. Opłaca się regenerować całość? Słyszałem pogłoski że po regeneracji to już nie to samo i wgl. No i nie wiem co z tym fantem zrobić...

Skoro amortyzatory są wylane to i tak musisz je zregenerować/wymienić bo co Ci po gwincie, który jest niesprawny. Z regeneracją bywa rożnie, wybierz firmę, która ma najlepsze opinie/jest polecana. Podobno regenerowane wahacze wytrzymują tyle co ori więc może i tu będzie dobrze.

Opublikowano

Kamil twoja i tak nisko siedziała , to ty jeszcze gwint chcesz ? :P

Opublikowano

No jeszcze bym troszkę ją opuścił ;) no może przód jest ok. Ale tył tak jakoś wysoko i nie ładnie mi to wygląda... Czy może same sprężyny w takim razie na tyle zmienic? Ale jak teraz sprawdzić jakie obecnie mam?

Opublikowano

Na springach masz oznaczenie(kody literowe i producent) chyba że są ori to masz paski kolorowe na nich.Coś dobierzemy żeby równo staneło.A i zobacz klasy wagowe osi jakie masz przód i tył.Daj fote jak to stoi teraz z boku profil.