ssin Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam! jeśli czytasz już tego posta to znaczy że twój egr już cieknie.... a to nieładnie dla choćby estetyki naszych silników. Na własnej skórze, a raczej egerze wypróbowałem Gościa którego wynalazłem na allegro. Zawiozłem osobiście zawór z mojego AJM i poprosiłem o zregenerowanie ponieważ zaczął cieknąć z pod membrany z tego otworu który jest w korpusie. Młody jegomość oświadczył że zregeneruje wg swej najlepszej wiedzy ale to nie wina egr tylko zbyt dużej ilości oleju w dolocie, a że wiem o czym mówie i nie zgodziłem się z nim. Zawór robiłem na przełomie października- listopada i do dzisiaj spokój z wyciekami, mam najechane 256kkm. Oglądałem egr po regeneracji i faktycznie facet zrobił to fachowo nie było śladów niefachowego (młotkowego) otwierania czy też zamykania egra, wszystkie części wymienione jak należy no i najważniejsze 11kkm i nic nie cieknie polecam każdemu kto ma taki problem. Ponadto facet zajmuje się regeneracją pomp itp zostawiam namiary aa i jeszcze jedno to nie jest mój kumpel szwagier czy inna rodzina a to nie jest reklama. Chce żeby inni użytkownicy nie musieli płacić jak w moim przypadku 750zl za nowy egr tylko wydali np 250zl. Pozdrawiam. SERWIS POMP s.c. inż. Konrad Szymański ul. Kasztanowa 25 49 - 300 Brzeg tel. kom. 0609 203 731 0603 183 043 tel/fax (077) 411 22 48 e-mail [email protected] http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=10721405 Powodzenia!
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 A ja z UK jeszcze dalej Ale ogólnie dobra sprawa i dobrze, ze jest ktos kto sie czymś takim zajmuje zawsze można zaoszczędzić.
gzrybol Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Pewnie że dobra ale samo to że cieknie z EGR nie znaczy że jest on niesprawny i dobrze koleś napisał że jest za dużo oliwy w dolocie, jak by jej tam nie było to z EGR też by nie ciekło.
ssin Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Opublikowano 12 Lutego 2010 Siemka! Gzrybol a widziałeś kiedyś dolot bez oliwy?? w doładowanym aucie?? Ba! nawet w niedoładowanym, wszystkie mają olej w ssącym bo to sprawka odmy.... tyle że norma to mocno tłuste ścianki a nie kałuża po wyjęciu dolnego węża z IC.
gzrybol Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Nie widziałem tylko pytanie ile tej oliwy tam jest jak, zawsze się cos zbiera wystarczy sobie iC wyjąc i się zobaczy ale jak turbo wali za dużo oliwy w dolot to nawet przez EGR Leci.
Rekomendowane odpowiedzi