amokk Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Oryginalnie mam tylko głośniki w przednich drzwiach, a w tylnych oryginalnie nie było (czy w innych Avantach były??) i ktoś zdemontował tylny subwoofer. Mam zamiar zakupić oryginalny subwoofer i podłączyć go tak jak jest fabrycznie, ale mam tylko dwie kostki ISO (czarną i brązową) i nic poza tym. Szukałem tutaj, ale nie znalazłem, sposobu na podłączenie oryginalnego subwoofera (jakie kostki mam kupić??; którędy oryginalnie przewody są prowadzone??; jak aktywować BOSE w VAG-u??) Chciałbym to zrobić w sposób jak najbardziej zbliżony do fabrycznego. Z góry dziękuję za rady i namiary na odpowiednie posty.
aju Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 jak aktywować BOSE w VAG-u??) STG 56 (Radio-/Navigationssystem) Wybierz STG kodowania -> Function 07 00? Xx: Liczba pasywnych głośników 0 - nie pasywne głośniki (Bose sound system) 1/1 pasywne przodu lewo (Bose z telefonem) 2 rano do 2 p.m. Głośnik pasywny. z przodu i 2 aktywnych Głośnik. tylnych 5-2 Głośnik pasywny. do przodu, nie aktywnych Głośnik. tylnych 00x? X: Dźwięk Proofing 0 - Standard (bez Bose sound system) 1 - nagłośnienie Bose 00xx: Radio konfiguracji +1 - Zdalny anteny +2 - Zmieniacz CD +4 - Dodatkowy wyświetlacz (radio / nawigacji) STG 56 (Radio-/Navigationssystem) Wybierz STG korekty -> funkcja 10 -> Kanał 55 (zewnętrznego tunera - Digital Radio) Dla prawidłowego funkcjonowania cyfrowego tunera radiowego (DAB / SDARS) jest radio na kanał dostosowany. 00000 - bez zewnętrznego tunera 00001 - SDARS tunera (Ameryka Północna) 00002 - Tuner DAB jakie kostki mam kupić mini iso - niebieską (zminiarka) - zieloną (licznik) - zółtą (wzmacniacz)
amokk Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 Mam Concerta II z kodowaniem 00312 i często po uruchomieniu jest napis BOSE i nic nie gra. Jak kilka razy ponownie go uruchomię to BOSE znika i normalnie gra. Czy po dołożeniu oryginalnego subwoofera do tyłu zniknie ten problem?? Aktualnie chciałbym dezaktywować BOSE, więc jakie mam mieć kodowanie, bo zamieniłem kodowanie na 00302, ale ciągle wyświetla się BOSE. Czy prawidłowe kodowanie to 00502??
amokk Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Opublikowano 23 Lutego 2010 00207 A możesz dokładnie wyjaśnić to kodowanie?? 2 - 2 głośniki pasywne z przodu i 2 aktywne z tyłu 0 - standardowy (brak Bose-Soundsystem) 7 - co to oznacza?? Ja dałem 00502, bo: 5 - 2 głośniki pasywne z przodu, brak głośników aktywnych z tyłu 0 - standardowy (brak Bose-Soundsystem) 2 - zmieniarka CD Więc??
aju Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 zobacz moje kodowanie, to jedyne które pozwala mi włączyć navi bez BOSE ze wszytkim innym, jak zmieniarki, sub + aktywny tył Zobacz czy działa Ci tak....
szeryfniko Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Mam Concerta II z kodowaniem 00312 i często po uruchomieniu jest napis BOSE i nic nie gra. Jak kilka razy ponownie go uruchomię to BOSE znika i normalnie gra. ale z tego co czytam to masz B5 i radio concert II sprawdzałeś czy nie masz podpiętej gali na pin BOSE w radiu może wystarczy odciąć przewód
amokk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zasięgnąłem informacji u sprzedawcy, który wysłał mi adapter Can-Bus i podobno o jego podpięciu zniknie ten problem Obecnie mam kodowanie 00502 i czasem jest dźwięk, czasem nie, więc na razie pozostaje kilkukrotne wyłączenie i włączenie radia.[br]Dopisany: 25 Luty 2010, 01:38_________________________________________________Dokupiłem oryginalny subwoofer i mam problem, bo rozpiskę znalazłem, ale za bardzo nie rozumiem tego. Proszę o rozpiskę jak podłączyć subwoofer do Concert II. Z góry dzięki.
aju Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 a czego nie rozumiesz jak tam jest ze 6 kabli?
amokk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 a czego nie rozumiesz jak tam jest ze 6 kabli? To w takim razie bardzo proszę o rozpiskę do jakiego pinu w Concert II podpiąć każdy przewód.
aju Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 proszę :gwizdanie: 1. wyjście liniowe LR 2. wyjście liniowe RR 3. masa wyjść 4. wyjście liniowe LF 5. wyjście liniowe RF 6. remonte (wzbudzanie wzmacniacza +12v)
amokk Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 A pozostałe 4 przewody do czego pociagnąć??
aju Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 jakie 4 przewody? może to te które zasilają tylne głośniki
amokk Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2010 proszę :gwizdanie: 1. wyjście liniowe LR 2. wyjście liniowe RR 3. masa wyjść 4. wyjście liniowe LF 5. wyjście liniowe RF 6. remonte (wzbudzanie wzmacniacza +12v) Czyli rozumiem, że ma być tak: kostka subwoofera / kostka żółta mini-iso pin 5 / pin 6 (sterowanie wzmacniacza (+12V) ) pin 6 / pin 1 (wejście liniowe lewe tył ) pin 7 / pin 2 (wejście liniowe prawe tył) pin 8 / pin 3 (masa wejść liniowych) pin 1 - +12V stałe pin 4 - masa W kostce subwoofera zostają 4 wolne piny, które pozostają wolne, bo w tylnych drzwiach nie mam fabrycznie głośników: pin 2 - prawy tylny głośnik (+) pin 3 - prawy tylny głośnik (-) pin 9 - lewy tylny głośnik (+) pin 10 - lewy tylny głośnik (-) W kostce żółtej mini-iso zostają 2 wolne piny: pin 4 - wyjście liniowe LF pin 5 - wyjście liniowe RF Do czego w takim razie maja być one podłączone?[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2010, 04:45_________________________________________________Ktoś potwierdzi??[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 00:24_________________________________________________Czy nikt nie nie pomoże?[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2010, 00:18_________________________________________________Każdy sobie rzepkę skrobie
Rekomendowane odpowiedzi