Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] 17'' z S4 a może coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sezon zimowy powoli (jak cholera:P) ale jednak, niedługo się będzie kończył, a że moje obecne felgi dostały nowe gumy zimowe, to trzeba by sie zaopatrzyć w jakieś nowe kapcie letnie. Ogólnie temat miał być prosty, miały to być tematowe felgi od esy, ale .. No właśnie ale czy może lepiej poszukać czegoś innego ? Mam na wydanie ok 2000 (felgi + gumy). I jest jeszcze jeden problem, mianowicie zawias - czy będę musiał w niego ingerować bardzo ? Rozmawiałem z bratem i mówił że prawdopodobnie wystarczą same sprężyny, ale to tylko sugestia.

Pomożecie ?

Opublikowano

kwestia gustu :)

od siebie mogę napisać że jeździłem na 17'' w B5, teraz mam znowu B5 tylko że felgi 18'' i różnicy w komforcie nie ma, felga wygląda pięknie, jeździ się dobrze, odnośnie zawieszenia, testowałem to na ori zawiasie, ale wiadomo że będzie gwint

generalnie to nie musisz inwestować w zawieszenie, ale na ori to auto wygląda jak jeep :naughty:

jest odpowiedni dział na forum, popatrz też jakie są efekty różnych opcji obniżenia, dla mnie eibach -30 to dalej za wysoko, ale może dla Ciebie będzie to OK :wink4:

Opublikowano

Jest jeszcze koncepcja zeby kupic 16'' ... ale z tego co czytalem forum to duzo byl osób anty 16''

A co do zawiasu to nie chce terenówki, starczą sprężynki -40 ?

Tego tematu nie umiem znaleźć, pomożesz ?

Opublikowano

-40mm wypadało by kupić już razem z amortyzatorami o skróconym skoku. Nawet do -30mm jest zalecane kupić sportowe amortyzatory a nie zwykłe. Ale -30mm jeszcze przejdzie na seryjnych amortyzatorach ale -40mm raczej nie

Opublikowano

lepiej trochę pozbierać i zainwestować w gwint. Na zimę można sobie auto podnieść i ori 15" założyć.

Święte słowa :wink4: Jeżdż na gwincie teraz i jest ok :good:
Opublikowano

W sumie nie chciałem pakować gwintu , ale jak mam troche więcej dołożyć to hm... A jaki polecacie ? Widziałem paru na gwincie FK i są zadowoleni, a może jednak coś innego ?

Opublikowano

W sumie nie chciałem pakować gwintu , ale jak mam troche więcej dołożyć to hm... A jaki polecacie ? Widziałem paru na gwincie FK i są zadowoleni, a może jednak coś innego ?

http://www.a4-klub.pl/smf/zawieszenie-b5.0/

to dzial o kolach