kosmonauta25 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że rocznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech.
KOval81 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że miesięcznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech. Konkretnie: 2.0 tfsi Na co zwrócić uwagę? Stan techniczny, grubość lakieru, sprawdzić VAG'iem (jak jest możliwość) błędy i przebieg, bo Niemcy tez lubią majstrować przy różnych rzeczach. Do tego stan turbinki, czy ogólnie nic nie stuka nie puka, stan zawieszenia, itd. Ogólnie rzecz ujmując wszystko, co się da, bo później nie będzie to tamto.
kosmonauta25 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że miesięcznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech. Konkretnie: 2.0 tfsi Na co zwrócić uwagę? Stan techniczny, grubość lakieru, sprawdzić VAG'iem (jak jest możliwość) błędy i przebieg, bo Niemcy tez lubią majstrować przy różnych rzeczach. Do tego stan turbinki, czy ogólnie nic nie stuka nie puka, stan zawieszenia, itd. Ogólnie rzecz ujmując wszystko, co się da, bo później nie będzie to tamto. A co sądzisz o silniku 1.8T?
KOval81 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Niestety silnika 1,8T nie znam, więc się nie wypowiem na jego temat bo mógł bym Ci naopowiadać bajek niczym Stanisław Lem :>
MAJKI Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Ja bym brał 1.8 T Sam chciałem zmienic 2.0tdi na 2.0 TFSI ale w skodzie RS ale jak sobie troche poczytałem to odpuściłem http://www.racingforum.pl/Audi-FSI-carbon-build-up-problem-t72791.html
Rekomendowane odpowiedzi