Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Najlepszy silnik do Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że rocznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech. :mysli:

Opublikowano

Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że miesięcznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech. :mysli:

Konkretnie: 2.0 tfsi

Na co zwrócić uwagę? Stan techniczny, grubość lakieru, sprawdzić VAG'iem (jak jest możliwość) błędy i przebieg, bo Niemcy tez lubią majstrować przy różnych rzeczach. Do tego stan turbinki, czy ogólnie nic nie stuka nie puka, stan zawieszenia, itd.

Ogólnie rzecz ujmując wszystko, co się da, bo później nie będzie to tamto.

Opublikowano

biorac 2.0 tfsi nie zapomnij o quattro :naughty:

Opublikowano

Proszę o krótką i konkretną odpowiedź, który silnik wybrać do Audi A4 B7 roczink 2005-2006 1.9 TDI czy 1.8T?. Dodam , że miesięcznie robię około 10 tys. km. Zastanawiam się również nad silnikiem 2.0T. Lecz bardziej odpowiada mi 1.8T. Na co zwrócić uwagę kupując ten samochód w Niemczech. :mysli:

Konkretnie: 2.0 tfsi

Na co zwrócić uwagę? Stan techniczny, grubość lakieru, sprawdzić VAG'iem (jak jest możliwość) błędy i przebieg, bo Niemcy tez lubią majstrować przy różnych rzeczach. Do tego stan turbinki, czy ogólnie nic nie stuka nie puka, stan zawieszenia, itd.

Ogólnie rzecz ujmując wszystko, co się da, bo później nie będzie to tamto.

A co sądzisz o silniku 1.8T?

Opublikowano

Niestety silnika 1,8T nie znam, więc się nie wypowiem na jego temat :wink4: bo mógł bym Ci naopowiadać bajek niczym Stanisław Lem :>