Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne szyby elektryczne w Audi A4 B5 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blokada dziala tylko na tylne, zeby pasazer nie mogl otwierac jak ja wlaczysz na panelu kierowcy

Opublikowano

ale to jeden i drugi by nie mogl otwierac a u mnie tyl lewe sie otwieraja a prawe tylne drzwi nie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie wiązki drzwi, którą wiązkę lepiej zakładać taką co ma wszystkie wypełnione piny w kostce do silniczka czy taką co brakuje 2 lub jednego pinu, dotyczy wiązki tylnych drzwi prawych i lewych.

Obecnie Z przodu mam w kostkach wszystkie piny zajęte.( foto kostka z lewej strony)

W wiązce którą zakupiłem z lewej strony z przodu w kostce od silniczka ( 8 pinów )jest jeden pin wolny ( foto, kostka z prawej )

dsc03547x.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 15:55_________________________________________________jest ktoś kto odpowie?

dsc03559j.th.jpg gdzie się znajduje przekaźnik od elek. szyb czy ta kostka właśnie powinna iść do niego?

[br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 12:31_________________________________________________

ale to jeden i drugi by nie mogl otwierac a u mnie tyl lewe sie otwieraja a prawe tylne drzwi nie

a przednie pasażera dobrze działają? może pomyliłeś przewody i niechcący zamieniłeś przód z tyłem[br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 12:34_________________________________________________dsc03562s.th.jpg

dsc03561yel.th.jpg

mam takie przekaźniki który jest od szyb?[br]Dopisany: 06 Lipiec 2011, 13:00_________________________________________________JUŻ NIE AKTUALNE MOJE PROŚBY SAM SE PORADZIŁEM Z TYM PROBLEMEM, beżowa kostka chyba jest od elektrycznego szyberdachu

szybki śmigają jak ta lala a mianowicie mam otwieranie i domykanie wszystkich szyb z kluczyka jak i pilota (po przytrzymaniu)

Opublikowano

u mnie wlasnie doomyukanie nie chodzi :disgust: tylko szyba kierowcy sie zamyka :gwizdanie: cos jest nawalone z ta elektryka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie pamiętacie może która kostka do której :mysli: Musieliscie któreś piny przekładać w tych kostkach czy było to P&P :mysli: bo u mnie na pierwszy rzut oka te piny nie pokrywają sie ze sobą, wiem ze to co widać na fotce to wtyczka do tych kostek z drugiej fotki

kostkih.jpg

kostki2.jpg

Które kostki odpowiadaja w polifcie za szyby :mysli:

Te bezpieczniki gdzie mam zamontować :mysli:

kostki3.jpg

Dzisiaj rozkładalismy na próbe tą wiazke, jest z przedlifta z poczatku produkcji, którędy lepiej ją położyć :mysli:

przy progu na tył czy po środku auta :mysli:

Opublikowano

bezpieczniki montujesz kolo przekaźników odkręć półkę pod kiera i będziesz mial miejsce na nie u góry. przeciagnij z drzwi kierowcy do kabiny wtyczki od sterowania 4 szybami i kostki ci sie pokryja :cool1: [br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 19:52_________________________________________________u mnie wszystko pasowalo P&P

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli wypinam kostki o tych samych kolorach i wpinam te nowe nic nie przerabiam :mysli:

Opublikowano

Ok czyli wypinam kostki o tych samych kolorach i wpinam te nowe nic nie przerabiam :mysli:

Tak wszystko tam gdzie było stare kładziesz i podłączasz i tyle ;)

Opublikowano
  • Autor

A jeszcze co to jest za kabel brązowy uciety na 3 fotce :mysli:

Opublikowano

A jeszcze co to jest za kabel brązowy uciety na 3 fotce :mysli:

Masa

Opublikowano

dokaldnie masa to brazowy, dwa czerwone plus podlaczasz gdzies do czerwonych :tongue4: kostki takich samych kolorow musza byc i będzie hulać

Opublikowano
  • Autor

tzn chodzi Ci o te czerwone z oczkiem :mysli:

Opublikowano

ta te czerwone z oczkiem podlaczasz gdzies do plusa w tym szeregu co sa plusy podciagniete, taki ala szereg koło przekażników

Opublikowano
  • Autor

Panowie nie wiem jak u was, ale u mnie jest wiecej kabli w kostkach nizw tych co mam podłączyć, dodam że mam fabryczny alarm :disgust: nic nie podłaczylismy, nie wiem czy nie sprzedam tego

Opublikowano

Panowie nie wiem jak u was, ale u mnie jest wiecej kabli w kostkach nizw tych co mam podłączyć, dodam że mam fabryczny alarm :disgust: nic nie podłaczylismy, nie wiem czy nie sprzedam tego

Będę 12-15 w Garbatce wpadnij to ci pokaże co i jak ;)

Opublikowano
  • Autor

Będę 12-15 w Garbatce wpadnij to ci pokaże co i jak ;)

hmm szkoda że teraz nie jestes :confused4: , bo akurat bez podłogi jeżdze, dzisiaj poszła do prania :wink4: jutro jeszcze do elektryka podskocze niech zerknie okiem, jesli nic nie wymyśli to oczekam do tego 12 :good: no chyba ze mnie wkarwi juz to rozwalone auto w środku :disgust:
Opublikowano

Może masz wersję instalacji 4 elektrycznych szyb z wyjściem na szyberdach. Ja u siebie posiadam szyberdach i musiałem przerobić trochę wiązkę, którą zakupiłem. W mojej oryginalnej wiązce była dodatkowa kostka (kolor ala kość słoniowa, kawa z mlekiem), którą musiałem podłączyć do ostatniego gniazda z kostkami/przekaźnikami. Do tej dodatkowej kostki dochodzą 3 przewody - gruby plus i jakieś dwa mniejsze ( z tego co pamiętam). Dodatkowe kable wychodziły z dwóch kostek. Z jednej gruby plus z drugiej te dwa mniejsze i szły do tej kostki od szyberdachu. Jakby co to mogę zerknąć na kolory tych kabelków - ale pod koniec tygodnia.

Opublikowano
  • Autor

Narazie daje spokój temu wynalazkowi, jak sie trafi u mnie angol pod 4 prady poliftowy to łykne, a to co mam sprzedaje właśnie, mam juz dosć rozbebeszonego auta ;(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pod co ma byc podlaczony plus? pod staly czy po kluczyku ?

Opublikowano

Zerknij na schemat poniżej.

szyby_ty_schemat_1_str35.jpg