Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jaki przeływomierz ? Tańszy/ Droższy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jaki mogli byście polecić przepływomierz/wkład ? Lepiej droższy czy tańszy ? Czy mają jakąś różnicę w działaniu , czy to tylko kwestia wytrzymałości ? Proszę o podawanie przykładowych linków z allegro . Dzięki

Opublikowano

Jeśli chcesz pojezdzic autem dłużej niż 6 miesięcy to radze zainwestowanie w oryginał :> :> Co nie znaczy że masz kupić w serwisie. Tanie zamienniki sa nawet seryjnie już uszkodzone i obcinaja paliwo w górnym zakresie obrotów;)

Opublikowano

Jeśli chcesz pojezdzic autem dłużej niż 6 miesięcy to radze zainwestowanie w oryginał :> :> Co nie znaczy że masz kupić w serwisie. Tanie zamienniki sa nawet seryjnie już uszkodzone i obcinaja paliwo w górnym zakresie obrotów;)

POTWIERDZAM ....nówka przepływomierz AUTLOG kupiony i do d*py - tnie dawke pow 3000 obr

od tego sprzedawcy, choć nie dokladnie ten z linku, tylko do 2.5 - dałem 110 zl

http://www.allegro.pl/item890767248_przeplywomierz_autlog_vw_audi_seat_1_9_tdi_hit.html

...chcialem zaoszczędzić a w koncu i tak kupilem ori bosch ...a ostrzegali mnie że tylko ori :wallbash:[br]Dopisany: 16 Luty 2010, 13:42_________________________________________________poczytaj sobie tu:

http://www.motofocus.pl/news,1689,masowe-przeplywomierze-powietrza.html

Opublikowano
  • Autor

czy przy uszkodzonym przepływomierzu jest możliwe , że silnik po przygazowaniu do odcinki chodzi przez chwilę na 3 garki ?

Opublikowano

Bierz ORI bosha, zakładałem piersburga, zabiłem go po niecałym roku

Opublikowano

przerabiałem kiedys temat i stanowczo mówię, że jak kupisz oryginał to pojeździsz a na zamienniku NIE

Opublikowano

czy przy uszkodzonym przepływomierzu jest możliwe , że silnik po przygazowaniu do odcinki chodzi przez chwilę na 3 garki ?

pierwsze słysze :mysli:

Opublikowano

U mnie przepływomierz ciął dawki paliwa, co skutkowało przy 3tys szarpaniem silnika przez sekunde i później dalej autko goniło ale szarpanie na dalszych obrotach występowało, prawie na każdych biegach, do tego błędy na vagu przepływki, wtrysku sterujacego i czasem notlauf :blink:

Opublikowano

Tanie mięso to psy jedzą oryginalny przepływomierz to koszt 350 zł a w ASO 500 zł także wybór należy do ciebie jak chcesz zmieniać za pół roku na następny tak jak koledzy napisali

Opublikowano
  • Autor

okazuje się , że mam Pierburga i kupię taki sam oryginał.....

Opublikowano

okazuje się , że mam Pierburga i kupię taki sam oryginał.....

pierburg niestety jest drozszy niz bosch. poszukaj w sieci sklepów intercars-posiadaja równiez oryginały

Opublikowano

zapytaj naszego kolegi z forum: Tom77

ja kupiłem u niego rok temu boscha i śmiga aż miło

Opublikowano

przed liftem były inne przepływki, bo były całe włącznie z tubą (Pierburg), a po lifcie wymienia się sam wkład np. Bosch.

Różnica jest taka, że Boscha wkład kupi za ok 300zł, a Pierburg w IC kosztuje ok 850zł :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie , za nowego Pierburga zaśpiewali mi 730zł , ale na jutro będę miał "regenerowany" za 270zł + 105zł ( podobno nowy , tylko musi się nazywać regenerowany bo coś tam :P ) . Swój oddaję i dostaję zwrot 105zł jeśli wszystko będzie z nim ok. Wszystko będzie oryginalne , nie zamienniki.

Bosch nie może być bo wtyczki inne

Opublikowano

jeśli potrzebował byś mam na zbyciu oczywiście sprawny w 100% nie drogo

Opublikowano

:hi:

przepływomierz ORI i tylko ORI :good:

Opublikowano
  • Autor

Szkoda , że wcześniej nie napisałeś pauel , zamówiłem używkę z alledrogo za 119zł . Chwilowo nie mam funduszy na oryginał za 530 ;/

Opublikowano

Szkoda , że wcześniej nie napisałeś pauel , zamówiłem używkę z alledrogo za 119zł . Chwilowo nie mam funduszy na oryginał za 530 ;/

mam nadzieję że dogadałeś się na jakąś gwarancję, wiesz jak z używkami jest, możesz kupić większy szit niż masz :thumbdown:

pauel jeżeli przepływka jest od Twojej fury to i tak by nie podeszła, bo jak pisałem wyżej masz zupełnie inną :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Przepływka okazała się trefna i odesłałem ją. Niby ma być wymieniona na dobrą. Wiecie jak wygląda " czujnik ciśnienia w układzie dolotowym " dla AFN z 97r ? Mogą np być linki z allegro, szukałem tam ale nie mogę dojść do tego który jest ok.