konrad0703 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam Mam takie pytanko odnośnie pracy silnika przy większych prędkościach. Otóż jadąc autostradą powiedzmy 140 km/h w środku jest dosyć głośno... Po prostu wydaje mi się że za bardzo słychać tego diesla... Laleczka ma najechane 135 000(wiarygodny,sprawdzony przebieg) i nie wydaje mi się że to skrzynia jak wcześniej sugerowano. Mam pytanko-ten typ tak ma,czy to coś z silnikiem może się dziać??? Wymieniłem rozrząd,oleje itd,ale bez zmian. Aaa jeszcze jedno-podczas jazdy słychać także świst powietrza z drzwi z obu stron z przodu,co radzicie żeby to zniwelować??? Może wymiana uszczelek?
stojann Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 kolego jest zima, gumy sa sztywne i to raczej normalny objaw ,ze w aucie jest glosniej i ze swiszcze. nie panikuj, wyjdzie sloneczko i wszystko wroci do normy ;]
zielony04 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Aaa jeszcze jedno-podczas jazdy słychać także świst powietrza z drzwi z obu stron z przodu,co radzicie żeby to zniwelować??? Może wymiana uszczelek? za świst w drzwiach mogą odpowiadać uszczelki ale te na drzwiach, Cena około 500zł szt ( oczywiście sprzedawane tylko z całą ramką) :polew: Sprawdź czy drzwi ci nie opadły, jak również sprawdź czy przy szybkiej jeździe jak dociągniesz ramkę tą od szyby, w górnym rogu czy jest ciszej.
Rekomendowane odpowiedzi