badboy85 Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 witam mam audi a4 1.8 z 98 avant i zauwazylem ze skrzynia na trybie "D" jedzie jak by tylko na 3 biegu, rusza ok ale nie czuc zeby zmieniala biegi i do tego na wyswietlaczu w ogule nie pokazuje biegow. po przekreceniu kluczyka dzwignia jest na "P" a na wyswietlaczu pokazuje "D" po wlaczeniu silnika w ogule znikaja i nie pokazuje zadnego biegu. max co jedzie to ok 150 i ponad 6tys obrotow, rusza tez wolno. HELP!!!!
OLO_GDA Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 skrzynia dziala w trybie awaryjnym. bez podlaczenia VAGA i sprawdzenia beldow nikt Ci wiecej nie powie...
badboy85 Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Opublikowano 17 Lutego 2010 nie moge sie vagiem polaczyc tyle ze byl on kupiony do bmw i dzialal moze w tym problem. dzis wyciaglem sterownik z pod siedzenia i tam bylo w h*j wody sterownik wilgotyny reanimacja trwa mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Adriano007 Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Spokojnie. Wysusz sterownik i powinno byc dobrze. Jak cos to pisz- bedziemy myślec.
badboy85 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 witam!! wysuszylem podloge ,wyjalem sterownik rozkrecilem, popsikalem wd-40 pozniej takim na wypor wody i jeszcze sprezonym powietrzem,wynik?? skrzynia dziala miodzio kupilem drugi zapasowy sterownik ale nie bedzie mi juz potrzebny jak cos moge sprzedac (siemens 5wk3 3220, 01N 927 733 CP) jaki byscie polecili olej do skrzyni i jak go wymienic? pozdro
Rekomendowane odpowiedzi