paput Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Mam pytanie czy zawsze w tej pozycji świecą wam się lampki od oleju aku itp [wersja przed liftingiem duże kontrolki]? U mnie raz się świecą raz nie czym to moze być spowodowane?
l_krupinski Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Możliwe że kostka stacyjki ci powoli konczy żywot
paput Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Możliwe że kostka stacyjki ci powoli konczy żywot W którym miejscu się znajduje ta kostka?
l_krupinski Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 musisz zdjac obudowe kiery i tam pod stacyjką ja zobaczysz. Pewnie styki na niej już sie konczą
paput Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 musisz zdjac obudowe kiery i tam pod stacyjką ja zobaczysz. Pewnie styki na niej już sie konczą Jakieś pół roku temu zdejmowałem jak robiłem imo. A powiedz mi te kontrolki powinny się cały czas świecić po przekręceniu kluczyka tak?
mily Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 U mnie po przekręceniu kluczyka świecą/pulsują 4 duże kontrolki. Rezerwa się pali na stałe a pozostałe migają (niestety nie pamiętam co tam jest).
Gość majki-m Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Jakieś pół roku temu zdejmowałem jak robiłem imo. A powiedz mi te kontrolki powinny się cały czas świecić po przekręceniu kluczyka tak? tak prawdopodobnie kostka stacyjki do wymiany
paput Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 Jakieś pół roku temu zdejmowałem jak robiłem imo. A powiedz mi te kontrolki powinny się cały czas świecić po przekręceniu kluczyka tak? tak prawdopodobnie kostka stacyjki do wymiany A może to mieć związek z pykaniem "czegoś" właśnie w okolicy stacyjki? Nie wiem może to jakiś przkaźnik [br]Dopisany: 19 Luty 2010, 11:57_________________________________________________Da się jakoś ją może przeczyścić?
burus2 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 nie niewiem jak u ciebie ale jak mi padła kostka, pękła obudowa, to po uruchomieniu silnika musiałem cofnąć kluczyk do tyłu bo jak tego nie zrobiłem to niedziałały światła i wycieraczki, kostke kupiłem timmen na allegro za 30zł a wymiana jest prosta i problem z głowy
paput Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Opublikowano 27 Lutego 2010 zmieniłem kostkę stacyjki tamta była pęknięta ale problem pozostał ;( Nadal raz palą mi się kontrolki a raz nie dodatkowo gdy kluczyk jest w trzeciej pozycji tuż przed zapłonem gdy samochód dłużej postoi to pyka coś pod zegarami. Co to może być? Czy wam przy odpalaniu po dłuższej przerwie też świeci się kontrolka ABS a potem gaśnie? Już sam nie wiem co tu jest grane
mech15 Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 sprawdź w jakim stanie jest wkład stacyjki?? na jego końcu jest wypust który przekręca kostką, w twoim roczniku może już się ukręcić
paput Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Opublikowano 28 Lutego 2010 sprawdź w jakim stanie jest wkład stacyjki?? na jego końcu jest wypust który przekręca kostką, w twoim roczniku może już się ukręcić a jak to sprawdzić?
mech15 Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 musisz rozkręcić, wyciągnąć stacyjkę i sprawdzić jak wydarłeś kostkę to ze stacyjką też sobie poradzisz chodzi mi o ten wypust z nr 1, w korpusie 2 jest dziurka, wciskasz tam jakiś szpikulec i wkład wyskakuje
paput Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Opublikowano 28 Lutego 2010 aha to już wiem tylko jak sprawdzić czy to działa poprawnie?
mech15 Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 kolego, jak wyciągniesz wkład i kostkę to zobaczysz, wypust przekręca kostką, jeśli jest złamany to nie przekręci, albo przekręci połowicznie i będą ci migały kontrolki jeśli nie to, to pewni wkład powodzenia
paput Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Opublikowano 28 Lutego 2010 mi właśnie raz świecą się kontrolki a raz nie a powinny się świecić[br]Dopisany: 28 Luty 2010, 21:04_________________________________________________właśnie teraz poszedłem i gdy przekręciłem kluczyk w trzecią pozycję lampki się nie zapaliły i coś pykało cały czas nie wiem cholera co to jest myślałem że tak kostka. Sprawdzę ten króciec jutro jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi