Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Nic nie działa w liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie no rozpiske mam w takiej jednej bardzo mądrej książce "Sam naprawiam audi a4" od ESFA :) także jutro do roboty :)

Opublikowano

Witam. Mam identyczny problem. Jechałem po mokrej drodze i zgasł mi licznik oraz podświetlenie środkowej konsoli.Nic nie działa. Odchyliłem dywanik pod stopami kierowcy i okazało się że jest tam woda. Nie wiem czy ma to coś wspólnego bo tam jest moduł komfortu, ale też mi się wydaje że to coś z masą po zimie. Nie mam na razie czasu tym się zająć, gdybyś kolego miał jakieś nowe wieści w tym temacie to napisz. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja powiem tak,ze wszędzie jeździłem, wszędzie byłem, każdego pytałem i słyszałem już setki wersji,od popalonych ścieżek,po przez poprzecierane kable, aż po całkowite padnięcie zegarów-procesora-po przez nieumiejętne cofanie licznika, ale żaden "elektromechanik" nie raczył nawet zajrzeć do samochodu, tylko ze znajomym elektrykiem sie sporo naszukałem i wlasnie wtedy doszliśmy do wniosku ze to masa, bo zasilanie dochodziło normalnie. Także kolego, jeżeli ci sie świecą kontrolki, działa zegar to szukaj problemu w masie, albo, jest druga opcja(na ktróra teraz nie mam czasu) lecieć po kablach i szukać. Podobno masa jest wspólna i dla zegarów i dla podświetlenia konsoli środkowej.

ps. a moduł komfortu nie jest gdzieś nad prawym kolanem kierowcy?

ps2. wczoraj w czasie jazdy wszystkie liczniki zaczęły mi wariować i JUŻ DZIAŁAJĄ :D :> samo się zepsuło i samo się naprawiło :) także opcja przeczekania problemu, jest jak najbardziej słuszna :) ale i tak trzeba będzie sprawdzić co szwankuje:/

Opublikowano

To dobra wiadomość i jest nadzieja że to brak kontaktu. Jeśli tak jest to trochę kasy uratowane, trzeba to sprawdzić, ale u mnie znowu zima i czekam na trochę ciepła i czasu. Pozdrawiam[br]Dopisany: 06 Marzec 2010, 22:33_________________________________________________No to victoria. A zrobiłem tak. Rozebrałem prawie cały przód przy kierownicy, wypiąłem licznik(po wcześniejszym odłączeniu - akumulatora) pooglądałem licznik ze wszystkich stron, zrobiłem kilka mądrych min :kox: do żony na jej pytanie czy dam radę, wpiąłem wszystko z powrotem i ku mojemu zaskoczeniu wszystko działa.Licznik świeci zegary wskazują i jest ok. Trochę pracy a efekt znakomity a i żona inaczej na człowieka patrzy(tym bardziej że szykował się spory wydatek) :wink4:. Pozdrawiam

Opublikowano

może radzi coś odpinanie akumulatora?? Rafalekx mówił coś o tym.