Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana płynu na inny niż zielony FEBI??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Opisze swoj problem w wielkim skrocie. Skrzypi mi kierownica okrutnie jak skrecam w lewo (w prawo cisza). Dzieje sie tak tylko po nagrzaniu auta i dluzszej jezdzie w miescie. Tarcie slychac zdecydowania oprocz kabiny w komorze silnika. Dochodzi do tego lekko ciezej pracujace wspkmaganie w porownaniu do ZIMNEGO auta. Wniosek nasuwa sie taki ze to moze wina plynu (ciepłego czyli rzadszego) do wspomagania ktory odkad zregenerowalem magiel (pzrejechane ok 10 tys) wymienialem 2 razy na mineral FEBI. Moze jakbym jakiegos srodka dolal do ukladu badz wymienil plyn na jakis inny to moje mekki skonczylyby sie?? Co mi radzicie?

Opublikowano

a nie dostałeś gwarancji na magiel?????

Opublikowano
  • Autor

dostalem gwarancje z tym ze zaklad ktory mi to robil znajduje sie 160 km od mojego miejsca zamieszkania wiec troche daleko...

Opublikowano

chodzi o to że jak coś sam będziesz modzić to już po gwarancji będzie .Z tym płynem co teraz masz to nic niema prawa się dziać. Radziłbym tobie do nich zadzwonić i powiedzieć co ci dolega napewno coś ci poradzą [br]Dopisany: 24 Luty 2010, 17:10_________________________________________________równie dobrze może ci pasek piszczeć przy max skręcie

Opublikowano
  • Autor

kolega nie piszczy mi pasek tylko jest to takie tarcie. Czytalem ze ten febi ziolony rozne ma opinie i nie koniecznie jest dobry. Wydaje mi sie ze jest zbyt rzadzszy od temp i dlatego slychac takie rzeczy i do tego slabsze wspomaganie. Na cieplym wszystko jest git. Magiel nie stuka, nie puka, wszytsko cacy, tylko te trzeszczenie...[br]Dopisany: 24 Luty 2010, 17:16_________________________________________________Jaki polecacie gesty olej do wspomagania? Uwazam ze jest za rzadki teb febi, a moze to jakas podroba :mysli:

Opublikowano

ORI z ASO 43zł. za litr,starcza spokojnie na całą wymianę :good:

Opublikowano

LHM Citroena :good: :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

panowie dzis bylem w sklepie i porownalem Febi z HIPOLEM orlenowskim mineralnym i wyszlo ze Febi w porownaniu do hipola to jakby woda zabarwiona na mocny zielony a hipol bardzo gesty wiec chyba sie skusze na hipola

Opublikowano

panowie dzis bylem w sklepie i porownalem Febi z HIPOLEM orlenowskim mineralnym i wyszlo ze Febi w porownaniu do hipola to jakby woda zabarwiona na mocny zielony a hipol bardzo gesty wiec chyba sie skusze na hipola

Myślę, że za bardzo kombinujesz kup oryginalny olej do wspomagania w ASO jest gęściejszy od oleju FEBI ponadto nie zmienia koloru. miałem w rekach jeden i drugi i z czystym sumieniem polecam oryginalny ale to już twoja sprawa co wlejesz. Mnie eksperymenty z Febi kosztowały wymianę pompy.

Opublikowano

A ten HIPOL posiada odpowiednie aprobaty ... ??? (lej tylko i wyłącznie FEBI 6162 lub ORI z ASO )

Nie kombinuj z płynem, według mnie to wina magla ... tak to jest (bardzo często ) po "regeneracji".

PS. Ja kupiłem używkę i śmiga do dziś

Opublikowano
  • Autor

wymieniony plyn na hipol i wspomaganie chodzi lzej i nic nie skrzypi :cool1: takze polecam hipola

• 1 rok później...
Opublikowano

Konkretnie jaki hipol dałeś do przekładni (sporo tego)?

Opublikowano

ja jeżdze na orlenowskim atfiid i nie wleje nic innego szczerze polecam , nie porównywałem z ori tylko z febi bo zalałem kiedyś febi i lipa przepłukałem wymieniłem i dalej lipa, wymieniłem na orlenowski i jest :good: ze dwa lata

Opublikowano

http://www.orlenoil.pl/oferta/samochody_ciezarowe,8,7.html

13-15zł/litr (Febi 20+)

bańka 5l około 55-60zł[br]Dopisany: 08 Grudzień 2011, 06:25_________________________________________________Największa różnica to lepkość w 40 stop

Febi 20 mm2/s , ATF 40 mm2/s

Wcześniej jeden z kolegów napisał że z ASO jest gęstszy od FEBI.

To może gęstszy ATF bardziej podobny do ORI?

Chyba będę następnym królikiem doświadczalnym.