Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Przerywanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!! pomożcie mi bo pojawil u mnie sie problem z silnikiem! do dzis wszystko chodzilo idealnie! wyjezdzalem z pracy i nagle silnik zaczal pracowac tak jakby na 2 cylindrach.. przerywal i dusil sie no i nie mial mocy..dojechalem do domu podlaczylem do do VAGa i na silniku pojawil sie blad sporadyczny zla adaptacja skladu mieszanki..skasowalem go ale po zagrzaniu sie silnika, przyspieszajac motor dalej szarpie i dlawi sie ale juz mniej.. co to jest?? kable wysokiego napiecia moze?? silnik wkreca sie na wszystkie obroty i niezle idzie poza tym szarpaniem zazwyczaj na wolniejszych obrotach jednak na wyzszych jest to samo..pomozcie mi :wallbash:

Opublikowano

Hej.Skoro skasowałeś błąd i już się nie pojawia to może zacznij od najprostszych spraw-filterek paliwa,świece.Możesz też sprawdzić te kable czy nie iskrzą gdzieś.takie moje sugestie :wink4:

Opublikowano

Witam kolegę :hi:

Posprawdzaj też czy nie ma jakiejś nieszczelności przy kolektorze dolotowym i podciśnieniach.

Opublikowano
  • Autor

kolego swiece mam nowe filtr powietrza rowniez.. kable sprawdze w nocy to chyba bede widzial czy naja przebicie czy nie tylkko nie wiem jak sprawdzic kolektory te wyzej wspomniane w sumie to nawet nie orintuje sie gdzie one sie znajduja :mysli: .. blad pewnie wyskoczy ale to sprawdze jutro jeszcze raz Vagiem..

Opublikowano

A moze wymień kopułkę;] Miałem podobnie elektryk wymienił i jak ręką odjął! PAli na wszystkie gary.

Opublikowano
  • Autor

a ta kopulka duzo kosztuje?? i by sie tak zepsulo nagle?? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

juz chyba mam przyczyne :naughty: w nocy otworzylem maske auta i zobaczylem przebicie i to beda jednak przewody :evil: rozmawialem tez z kolega ktory ma mazde 626 i mial to samo!! co o tym myslicie??

Opublikowano

Ale taką diagnozę juz Ci koledzy na początku postawili;] sprawdź też kopułkę... Albo wymień najpierw przewody... To że nie pali na wszystkie gary i przerywa to tylko przewody i kopułka;][br]Dopisany: 27 Luty 2010, 21:50_________________________________________________A gdy kiepskie przewody (no name) to iskry i przebicie zawsze widoczne po ciemku... Zresztą z markowymi czasem też tak bywa...

Opublikowano

Teraz zrób tak : kup kable WN za 23.50 PLN firmy "rzemiosło wuja Heńka" i dalej będziesz miał to samo za dwa dni, albo kup kable firmy (BERU , NGK , BREMI) i pozbędziesz się tego problemu. Na Twoim miejscu przy okazji wymieniłbym kopułkę i palec (najlepiej z wyżej podanych firm) :wink4:

Opublikowano

I oczywiście nowe świece , bo na kablach w takim stanie ,to też dostały popalic.

Opublikowano

Dokładnie! Świeczki też: NGK - only;] Bosh są kiepskie!

Opublikowano
  • Autor

problemu sie pozbyłem. :good: byly to juz zurzyte ori kabelki wiec sie nie dziwie ze tyle przezyly..motor pracuje juz rowno i tak jak kiedyś. Dzieki Panowie za pomoc !! :notworthy: swieczki mam nowe zobaczymy jak beda sie sprawowac.. jak sie zuzyly to wymienie ale narazie ida ladnie wiec nie bede nadgorliwy :przebiegly: a kopulke tez zalatwie :) jeszcze raz thx :hi: