kamilos107 Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 Mój problem pojawił sie po wymianie przednich zacisków i tarcz hamulcowych na większe a tarcze klocki i zaciski zalozylem od Audi a4 3,2 v8 2007. Mianowicie chodzi o to ze po włączeniu zapłonu wyskakuje na liczniku wykrzyknik a pod spodem napis Breakes. Niewiele myśląc wpadłem na pomysł rozpięcia czujnika w zbiorniczku z płynem hamulcowym i odziwo wszystko wrucilo do normy, ale wciąż pozostaje rozpięta wtyczka od czujnika płynu hamulcowego. I stad pojawia sie moje pytanie. Dlaczego po rozpięciu wtyczki wszystko sie naprawiło???? I jeszcze jedno pytanie .Dlaczego po wymianie tych hamulcy pedał hamulca kiedy go wcisnę pomału wpada dosyć gleboko? Wydaje mi sie ze za gleboko w porównaniu co było wcześniej .Dodam ze układ odpowietrzalem juz 2 razy i nie wydaje mi sie zeby był zapowietrzon
chudineze Opublikowano 27 Lutego 2010 Opublikowano 27 Lutego 2010 I dziwna odpowiedź czy sprawdziłeś stan płynu hamulcowego?
kamilos107 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Opublikowano 27 Lutego 2010 No to była podstawowa rzecz która zrobiłem przed odpowietrzaniem i po odpowietrzaniu układu.
kamilos107 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Opublikowano 27 Lutego 2010 sprawdzałem i po rozłączeniu wtyczek na liczniku wyskakuje zulta kontrolka od klocków
grand10 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Hej też mam ten problem wsiadam zapalam i piszczy 3 razy i komunikat Od niedawna władcza mi się kontrolka od ESP stan płynu hamulcowego sprawdziłem akumulator naładowałem klocki dobre nawet wyczyściłem czujnik ESP teraz wymieniam czujnik pedału stopu czy wie ktoś jak ten czujni wyregulować??????????
Rekomendowane odpowiedzi