Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AVG] Dziwne drgania przy małych obrotach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynam mieć problem ze swoją skrzynią. Jeżdżę tym autem od 4 lat i wcześniej czegoś takiego nie miałem. Skrzynia jest po serwisie 30000 tys. Podczas jazdy przy małych obrotach są odczuwalne drgania. Stopniowo znikają gdy dodaję gazu i zwiększają się obroty. Zmiany biegów bez zastrzeżeń, nawet ich nieraz nie czuć. Podczas tych drgań widoczne są skoki obrotów silnika na obrotomierzu. Proszę o jakąkolwiek pomoc w celu zapobiegnięcia temu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

przyczyną może być dwumas :mysli:

Opublikowano

nie mogę znaleść dobrego mechanika, który by mi coś o tym powiedział. pytałem się o dwumas, ale twierdzą że w automacie nie ma czegoś takiego :kwasny: więc nie wiem dokładnie co robić. szukam dalej, jak coś to napiszę.

dziękuje za pomoc.

Opublikowano

racja, w automacie nie ma dwumasa

Opublikowano

Sprzęgło hydrokinetyczne do regeneracji, przerabiałem to u siebie. Im szybciej to zrobisz tym mniejsze ryzyko, że polegnie coś więcej wewnątrz skrzyni bo takie zajechane sprzęgło pali olej i rzuca opiłki w obieg oleju.

Opublikowano

dzięki <majkel_majki> :good:jest tak jak pisałeś. problem w trakcie usuwania

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Nie ma za co :wink4: gdzie oddałeś do zrobienia swoje sprzęgło?

Opublikowano

znalazłem w Zgorzelcu warsztat, jest tam jakiś magister-inżynier od mechaniki który się zajmuje właśnie automatami. jest to jedyny taki warsztat na moim terenie który daje jakąś gwarancje. inne raczej Wrocław, ale to koszta transportu. podejrzewam że to samo mnie wyniesie na miejscu, zyskam tylko na czasie. wiadomo jak jest jeden na terenie to i cena większa. taka polityka u nas w kraju.