Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Numery kostek od bocznych airbagów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebne mi są numery kostek od bocznych airbagów po 99 roku po lifcie.

Opublikowano

Wtyczka od strony sterownika 6N0 972 571

Wtyczka od strony fotela (poduszki) 6N0 972 575

Ja osobiście zlutowałem te przewody i problem ze świecącą się kontrolką i błędem poduszki bocznej zniknął na dobre :naughty:

Opublikowano

Dziękuję :) ja mam po prostu do wymiany kostki bo włożyłem fotele z polifta do przed i kostki są inne, a nie chcę lutować przewodów na stałe. Do tego w nowych fotelach odchodzą 3 przewody od poduszek, w wiązce auta są 2 i nie wiem jak to ugryźć, ale to już temat na forum techniczne.

Opublikowano

Te wtyczki które Ci podałem według ETKI mają 4 piny :mysli:

Opublikowano
:mysli: w każdym razie na pewno wychodzą u mnie z gniazda 3 kable. W aucie z kolei instalacja jest na 2 przewodach, wtyczki półokrągłe, auto z 97 roku.
Opublikowano

2w6uJ.jpg LjN0r.jpg

Opublikowano

Dziękuję, przyjrzę się temu na dniach w aucie. Jeszcze jedna sprawa, nie masz czasem Kolego schematu elektrycznego poduszek bocznych dla 97 i 99 roku? Byłby bardzo pomocny.

Opublikowano

Niestety nie mam :confused4:

Zapytaj w "układzie elektrycznym"

Opublikowano

Mały update: byłem w ASO po te kostki i: cena jest do przełknięcia- 20 zł sztuka, ALE kostki są bez pinów co znaczy, że potrzebujemy do nich jeszcze 6 pinów, po 10 zł każdy :fool:

Może komuś przydadzą się te informacje, ja ze względu na cenę odpuściłem ASO bo jeszcze mi nie odbiło na tyle żeby za 2 kawałki plastiku i klika blaszek zapłacić 100 zł :no: Lepiej podzwonić po ludziach rozbierających a4 na części co mam zamiar zrobić albo w ostateczności zlutować kable.

Opublikowano

Zlutuj to i będzie :good:

U mnie pojawiał się cały czas błąd bocznego airbagu pasażera, zlutowałem i jest :good:

ps. przed tym odłącz aq