Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALL] Concert - nie działa regulacja głośności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie dowiedziałem się...skleroza nie boli :) będę dzwonił w poniedziałek rano i odrazu napisze Ci co i jak[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2008, 16:19_________________________________________________

Dowiedziałeś się jak to wygląda w tym serwisie na Lea? Jaka cena i jaki czas oczekiwania na naprawę?

Dzwoniłem do serwisu na Lea 203. Wykonują dalej wymiany tych procków. Cena 250 zł z wymianą bądź 200 zł sam procek :gwizdanie:

Dziś rano dotarło do mnie radyjko. Wszystko pięknie działa :) Dzięki wielkie

Pozdrawiam

Opublikowano

Cenę procesora znałem, bo jednego u nich kupiłem.

Opublikowano

To ładną ścieme Ci puścili z tym procesorem. Ciekawe czy serwis tą naklejke przykleił żeby drożej go sprzedać czy już taki oni dostali z motoroli...

Czyli w przypadku takim jak u mnie (wymiana procka) mozna się spodziewać, że po 10tyś użycia ałki od regulacji głośności - problem znowu powróci?

Opublikowano

To dobrze, bo dziś wymieniłem swego "wspaniałego" Chorusa na Concerta II. Motorola mnie zawiodła dwa razy w Audi - procek Motoroli w liczniku też kiedyś padł i trzeba było dać 500zł za naprawę.

Nigdy więcej sprzętu z procesorami Motoroli.

Opublikowano

Akurat w tym przypadku to nie wina procesora, tylko firmy blaupunkt, bo źle napisała oprogramowanie do tego procesora. Jakby głośność była przechowywana w pamięci ram a nie eeprom, to procesor starczył by na wieki. A tak trzeba go co kilka lat wymienić.

Opublikowano

ciekawe co teraz jak nie ma już tych procesorów w dobrej cenie? Będzie trzeba je ogrzewać do ich totalnej smierci?

Albo dać ździercom 250 zeta za wymiane :( Dobrze, że ja się jeszcze załapałem na wymianę po kosztach :)

Dzięki fabi_wgw jeszcze raz :)

Opublikowano

Tym chciałem się dzisiaj zająć. Niestety poległem. Ba i to nie z tego powodu, że metoda nie poskutkowała, po prostu po wyjęciu radia okazało się że nie mam odpowiedniego klucza aby wymontować tego kaseciaka. Trudno włożyłem radio z powrotem, a następnie prawie jak w bankomacie zostałem poproszony o czterocyfrowy kod. Jakże było moje zdziwienie jak się okazało, że tego kodu nie mam :kwasny:

Normalnie poległem na całej linii i zostałem pozbawiony radia.

Może zostanę za to wynagrodzony, ale jednak w przeciągu dwóch dni nie przeczytałem jeszcze wszystkich wątków, ale nurtuje mnie pytanie. Czy faktycznie warto wydawać ok 200zł za jakiś procesor do bądź co bądź już starego radia, w dodatku w większości kaseciaka (ja mam chorusa)?. Przecież można dołożyć drugie tyle i kupić naprawdę ładne i markowe radyjko.

Opublikowano

Zamiast dawać 200zł na procesor lepiej dołóż 250zł i kup Concerta II . Sprzedaż Chorusa za 100zł i wymiana Cię wyjdzie około 350zł - 200zł procesor czyli za 150zł masz super ori firmowe radio z CD i dobrą regulacją głosu.

Opublikowano

Wymiana procesora wyjdzie około 150 zł razem z przesyłką. Mam jeszcze kilka sztuk. Od razu dostaniesz kod do swojego radia, bo przy wymianie muszę odczytać stary procesor i zaprogramować tymi danymi nowy. Naprawa chorusa jest na granicy opłacalności i sprawę trzeba przemyśleć, naprawa concerta jest bardziej opłacalna jeśli mamy do tego zmieniarkę lub odtwarzacz mp3.

Opublikowano

Wymiana procesora wyjdzie około 150 zł razem z przesyłkami. Mam jeszcze kilka sztuk. Od razu dostaniesz kod do swojego radia, bo przy wymianie muszę odczytać stary procesor i zaprogramować tymi danymi nowy. Naprawa chorusa jest na granicy opłacalności i sprawę trzeba przemyśleć, naprawa concerta jest bardziej opłacalna jeśli mamy do tego zmieniarkę lub odtwarzacz mp3.

Właśnie kolega fabi_wgw naprawił mi jakieś dwa tygodnie temu mojego concerta i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony :good:

Opublikowano

Panowie, może ktoś ma istrukcję do radia Audi Chorus II (2 pokrętła) w j. angielskim lub polskim? Z tej niemieckiej nic nie rozumiem. Pomóżcie please!

Czy jest w Chorus2 namiastka korektora, takie pop, rock, jazz,... Chyba wpadłem na to kiedyś nieopatrznie, albo to w innym audi, wzokowo pamiętam tą perfekcyjną, czerwoną klasykę audi...

Funkcja TP - co to w ogóle jest, jak to używać, ustawiać?

Podgłaśnianie wraz ze wzrostem prędkości - jak to zroić, czy potrzebny jest interfejs CAN?

Lub gdzie coś takiego znajdę na forum? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Wymiana procesora wyjdzie około 150 zł razem z przesyłkami. Mam jeszcze kilka sztuk. Od razu dostaniesz kod do swojego radia, bo przy wymianie muszę odczytać stary procesor i zaprogramować tymi danymi nowy. Naprawa chorusa jest na granicy opłacalności i sprawę trzeba przemyśleć, naprawa concerta jest bardziej opłacalna jeśli mamy do tego zmieniarkę lub odtwarzacz mp3.

Właśnie kolega fabi_wgw naprawił mi jakieś dwa tygodnie temu mojego concerta i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony :good:

mój concert też sotał niedawno naprawiony przez fabiego :)

Jeste również zadowolony. A co do odpowiedzi dla kolegi ewencjusz to fakt, mozesz miec fajne radyjko za 400 zł ale nie bedzie juz t ak spasowane jak z deską jak ori audi radyjka. Fakt, są to kaseciaki ale dobrze grające, w dodatku ja posiadam do niego zmieniarkę usb/SD/aux wiec bez sensu dla mnie byłoby kupować inne radyjko

Opublikowano

Ta metoda działa .Właśnie ją wypróbowałem. Radyjko gra jak nowe.Dzięki za info. Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

też miałem problemy z regulacją głosności, i podgrzewanie motoroli na długo nie skutkowało, na drugi dzień w aucie było brak regulacji! Ostanio wpadłem na pomysł, (całkowicie skuteczny) , otóż na procku zamontowałem(przykleiłem do procka) dwie diody zenera 12V 3W połączone szeregowo , po włączenia radia przez diody płynie prąd i diody nagrzewają układ, od momentu zapalenia silinika po ok. 20 sek regulacja działa w 100% !!!

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

też miałem problemy z regulacją głosności, i podgrzewanie motoroli na długo nie skutkowało, na drugi dzień w aucie było brak regulacji! Ostanio wpadłem na pomysł, (całkowicie skuteczny) , otóż na procku zamontowałem(przykleiłem do procka) dwie diody zenera 12V 3W połączone szeregowo , po włączenia radia przez diody płynie prąd i diody nagrzewają układ, od momentu zapalenia silinika po ok. 20 sek regulacja działa w 100% !!!

Pozdr.

wydaje sie to dobrym pomysłem :good: .Zrobiłes moze fotostory co i jak?? :cool1:

Opublikowano

fotki nie długo umieszczę

Pozdr.

Opublikowano

Witaj, pomysł jest skuteczny, ale nie całkowicie, bo na początku problemy zaczynają się dziać, jak jest tylko zimno, a później to już nie zależy od temperatury. Zresztą zdasz relacje co i jak. Chociaż wydaje mi się, że jak by on dostał temperatury około 50-60 stopni to mógłby chodzić dłużej.

Opublikowano

Witam,

Pozdr.

Moim skromnym zdaniem to TZW DRUCIARSTWO !!! Koledzy !!! Mamy AUDI a nie LOGANA :))))))))))))) Szkoda wam wydać 150zł ???? I problem z głowy ?