Flaha Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 witam. Pytanie jak w temacie. Ostatnio wymieniałem w swoim wozidle rozrząd a przy okazji także zabierak, tzw. "imbusik" (wszystko ori części). Usługa objęła też wymianę płynu chłodniczego G12 i dolewkę płynu do wspomagania no i wymianę oleju i wszystkich filtrów (ale tego nie wliczałem do kosztów, bo kupiłem samodzielnie na naszym forum). Myślicie, że za drogo fachura policzył?
Reggi Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Myślicie, że za drogo fachura policzył? 1850 zł z wliczonym rozrządem Ja zmieniam rozrząd za 130 max 300 zł Jak dla mnie ..drogo i to za***iście drogo.
Reggi Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 ale kolego nie mowimy tu o hondzie Ogarnij się... " kolego" kto tu mówi o Hondzie ? :wallbash: Taką cenę płaciłem za wymianę w A4 1.9 Tdi .. mechanik za V6 bierze coś koło 300 zł.
fayera Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Ja ze swoimi gratami zapłaciłem 350 za robotę...
Flaha Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 koledzy.... pytam o b7 dlatego bo nieco więcej jest roboty, zwłaszcza jeśli chodzi o ten pier.... imbusik. Miałem b5 1,9 tdi więc wiem jak wyglądają koszty w tym przypadku. :gwizdanie:
Reggi Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 pytam o b7 dlatego bo nieco więcej jest roboty, zwłaszcza jeśli chodzi o ten pier.... imbusik. Miałem b5 1,9 tdi więc wiem jak wyglądają koszty w tym przypadku. :gwizdanie Ja podałem jak to wygląda kosztowo u mojego mechanika..wzdłużny, diesel..jedna brocha . A płacic chj wie ile za wymianę imbusika to też trochę patologia
akjam Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Ja płaciłem ok. 1450pln za kompletny rozrząd i jego wymianę + pompa wody w serwisie ASO więc wydaje mi się, że trochę drogo...
Andrzej88 Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 witam. Pytanie jak w temacie. Ostatnio wymieniałem w swoim wozidle rozrząd a przy okazji także zabierak, tzw. "imbusik" (wszystko ori części). Usługa objęła też wymianę płynu chłodniczego G12 i dolewkę płynu do wspomagania no i wymianę oleju i wszystkich filtrów (ale tego nie wliczałem do kosztów, bo kupiłem samodzielnie na naszym forum). Myślicie, że za drogo fachura policzył? Jeżeli robione w ASO to całkiem możliwa ta kwota.[br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 12:05_________________________________________________ Ja płaciłem ok. 1450pln za kompletny rozrząd i jego wymianę + pompa wody w serwisie ASO więc wydaje mi się, że trochę drogo... A autor do tego miał wymianę oleju i paru innych rzeczy czyli taki zwyczajny okresowy przegląd.
Piotrek98igo Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 1900zl za sama robote :wallbash: :polew: czy juz czesciami?>
akjam Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 witam. Pytanie jak w temacie. Ostatnio wymieniałem w swoim wozidle rozrząd a przy okazji także zabierak, tzw. "imbusik" (wszystko ori części). Usługa objęła też wymianę płynu chłodniczego G12 i dolewkę płynu do wspomagania no i wymianę oleju i wszystkich filtrów (ale tego nie wliczałem do kosztów, bo kupiłem samodzielnie na naszym forum). Myślicie, że za drogo fachura policzył? Jeżeli robione w ASO to całkiem możliwa ta kwota.[br]Dopisany: 05 Marzec 2010, 12:05_________________________________________________ Ja płaciłem ok. 1450pln za kompletny rozrząd i jego wymianę + pompa wody w serwisie ASO więc wydaje mi się, że trochę drogo... A autor do tego miał wymianę oleju i paru innych rzeczy czyli taki zwyczajny okresowy przegląd. Ale autor nie wliczył tego w koszty jak dobrze przeczytasz pierwszy post.
Flaha Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 do kosztów nie wliczałem tylko oleju i filtrów. zapłaciłem 1850 w sumie za robotę, rozrząd, pompę wody, nowy G12 i płyn do wspomagania. aaaa.. no i nabicie klimy też. hmm, właśnie ciekaw byłem czy uznacie, że to za drogo czy nie... co nie zmienia postaci rzeczy, że z mechaniora i jakości usługi zadowolony jestem na maxa. więc chyba werdykt będzie: dobry ale drogi
Thom4s Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 do kosztów nie wliczałem tylko oleju i filtrów. zapłaciłem 1850 w sumie za robotę, rozrząd, pompę wody, nowy G12 i płyn do wspomagania. hmm, właśnie ciekaw byłem czy uznacie, że to za drogo czy nie... co nie zmienia postaci rzeczy, że z mechaniora i jakości usługi zadowolony jestem na maxa. więc chyba werdykt będzie: dobry ale drogi Czy ja wiem czy drogo... Ja robiłem pod koniec stycznia w 1.8T kompletny rozrząd z pompą wody, zmianę oleju w silniku z filtrem (olej do silnika kupiłem sam Castrol Egde 0W40), filtr powietrza, paliwa, olej w dyfrze, naprawa wężyka sprysków, nabicie klimy z filtrem. Za wszystko zapłaciłem 1650zł z tym, że robocizna wyszła jakieś 300zł.
MoorPH Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Sądzę że to raczej normalna cena.. Ja za rozrząd + pompa wody oslona rozrządu zapłaciłem ze swoimi częsciami które kupowałem po znajomości w polcarze ok 1300zl, trzeba tu zaznaczyć że te części poza osloną rozrządu nie byly ORI - z tego co wiem za wymiane rozrządu w a4 biorą min 500zl. Ja osobiście nie znalazlem wtedy taniej..
tony84 Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 więc chyba werdykt będzie: dobry ale drogi Andrzej a u kogo robiłeś??
Flaha Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Opublikowano 7 Marca 2010 Tomku w B-stoku, Auto-Service Dojlidy, ul. Zabłudowska 41, jak będziesz chciał nr tel. to daj znać, chyba gdzieś mam ich wizytówkę. Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi