Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Problem ze skrzynią biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam powazny problem z moja audi :wallbash: Jechalem okolo 120km/h i wrzucilem 6, cos zgrzytnelo i polecialo cos w skrzyni, dziwna sprawa jest to ze podczas jazdy na kazdym biegu nawet przy wcisnietym sprzegle caly czas rzegocze...na bank polecialo cos zwiazane z 6 biegiem bo jak go wlacze nawet na postoju to strasznie slychac to chrobotanie...a i jak wlacze wsteczny to strasznie ciezko go wybic...przejechalem tak okolo 10 km trzydziesci na godzine bo musialem dojechac.. i zalatwilem lawete bo jestem 500 km od domu...czy to tylko skrzynia czy cos jeszcze???i czy oplaca sieja wogole rozkrecac czy rozgladac sie odrazu za inna??[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 18:58_________________________________________________Może ktoś podrzucić budowe tej skrzyni???[br]Dopisany: 07 Marzec 2010, 19:00_________________________________________________Nikt z was nie mial jakiejs podobnej sytuacji??

Opublikowano

wow jest tego troche, chyba trzeba sie przygotowac na kupno innej... :wallbash:

Opublikowano

sprawdź sprzęgło :cool1:

aha a to zgrzytanie masz podczas zmiany biegów :mysli:

Opublikowano

Przelacza normalnie tylko caly czas zegocze po przekroczeniu 10km/h sprzeglo raczej nie bo to ewidentnie w skrzyni i 6 na postoju jak wbilem tylko tak zawylo..