Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Ogrzewanie, bulgotanie, niesprawny układ chłodzenia czy uszczelka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie też tak było. latem wymieniałem termostat i płyn a przy ujemnych temp pojawiło się bulgotanie. w tym roku to samo, jak tylko zrobiło się zimniej cośtam czasami zabulgocze. zauważyłem że gdy przy nagrzanym silniku odkręcę korek od zbiorniczka to dosyć dużo powietrza ucieka ze zbiornika ( co akurat jest normalne ) ale przy kilku takich zabiegach bulgotania już się prawie pozbyłem :>

Opublikowano

jakich zabiegach?

jak odpowietrzales?

mozliwe ze 20tkm i sie sam nie odpowietrzyl?

Opublikowano

odpowietrznik jest na rurze idącej do nagrzewnicy ( obok akumulatora ) ściągasz jeden z wężyków i tam jest dziurka przez którą można odpowietrzyć układ ( aczkolwiek sporo płynu też się pozbędziesz ) gdzieś na forum zapewne jest dokładna instrukcja. ja się z tym bujam też około 20tys km. aczkolwiek odpowietrzałem układ - ale jak widać nie do końca :wink4:

Opublikowano

witam,

u mnie jest to samo bulgotanie slychac po odpaleniu auta i tylko podczas pierwszych kilku kilkunastu minutach czy to jazdy czy po odpaleniu pozniej wszystko ustaje

plyn ubywa otworkiem przelewowym jest go mniej niz max a i tak podzczas jazdy przy mocnym depnieciu potrafi go wypluc mecze sie z tym juz ponad rok i narazie bezskutecznie :/ ;) przywyklem chyba :P

Opublikowano

Do sprawdzenia dodatkowo oprócz odpowietrzenia układu - odpowietrznik w korku, pompa wody i .... uszczelka pod głowicą: test CO2 na obrotach, ciśnienie w układzie chłodzenia.