Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Który FIS w którym modelu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem różne B6 z różnym FISem. Zauważyłem, ze są modele z białymi znakami i praktycznie całe czerwone tylko z górnymi znakami na zółto.

Który gdzie występował i od czego to zależało?

Który będzie poprawnie współpracował z RNS-E i ew. sterowaniem z kierownicą od B7/S4/TT?

Oba poniżej:

fis01.th.jpg

fis02.th.jpg

Opublikowano

niestety z tego ujęcia nie widac ale nr.1 ma najprawdopodobniej nawigację pomiędzy zegarami (tzw: mała) i dlatego ma kolorowy FIS... bo tak robili... ja też z tego powodu cieszę się kolorem

a drugi ma już nawi w radiu i dlatego czerwony fis :sick3:... te czerwone paskudztwo widziałem nawet w roczniku 2007... paranoja

co do współpracy z RNS-E to raczej nie ma znaczenia...

Opublikowano

Lepiej z RNSe dziala kolorowy FIS. (ten monochromatyczny "wiesza sie" i zeby go zalaczyc z RNSe nalezy wylaczyc i wlaczyc RNSe)

Opublikowano
  • Autor

Czyli najlepiej wersja która miała seryjnie jakieś navi? Są takie w B6? Bo na 1szej fotce mamy chyba B7 z normalnym radiem jaki i teraz mam w A3 więc raczej nie ma tam navi.

Czy można ewentualnie przeszczepić zegary z kolorowym FISem?

Opublikowano

na pierwszym zdjęciu jest na bank B7 z navi między fotelami... przy zapalniczce (4 przyciski i pokrętło) bo do tych dawali kolor i na tym wyświetlaczu są pokazywane instrukcje z navi

Opublikowano

w mojej b6 2003 mam seryjnie małą navi ze sterowaniem między fotelami i kolorowy FIS

Opublikowano
  • Autor

na pierwszym zdjęciu jest na bank B7 z navi między fotelami... przy zapalniczce (4 przyciski i pokrętło) bo do tych dawali kolor i na tym wyświetlaczu są pokazywane instrukcje z navi

Czy po zapodaniu do takiej wersji RNS-E będzia działało to sterowanie między fotelami? A jeśli tak to jakimi funkcjami można tam sterować?

Opublikowano

jak wsadzisz RNS-E to będziesz miał 2 NAVI... a to chyba bez sensu... choćby dlatego że jest jedna antena... ale o tym niech się wypowiedzą Ci co to robili...

Opublikowano

Czy po zapodaniu do takiej wersji RNS-E będzia działało to sterowanie między fotelami? A jeśli tak to jakimi funkcjami można tam sterować?

No jak możesz sterować tymi przyciskami rns-e nie mają ze sobą połączenia . Przyciski zostają dla ozdoby albo trzeba je wymienić na zapalniczkę z pojemnikiem na drobne :)

Opublikowano

ja w swojej b6 2002r mam kolorowy fis i dużą navi

Opublikowano
  • Autor

Tez gdzies taką widziałem ale domyślam się, ze już sterowania między fotelami nie masz. Tu przynajmniej jest łatwiej bo wywalasz starą navi, panel klimatronika masz i tak już na dole i aplikujesz rns-e. Czy rns-e wystarczy wtedy po prostu podłączyć i będzie działać plug&play?

Opublikowano

Tez gdzies taką widziałem ale domyślam się, ze już sterowania między fotelami nie masz. Tu przynajmniej jest łatwiej bo wywalasz starą navi, panel klimatronika masz i tak już na dole i aplikujesz rns-e. Czy rns-e wystarczy wtedy po prostu podłączyć i będzie działać plug&play?

Tak :cool1:

Opublikowano

pomiędzy fotelami mam sterowanie telematyką i telefonem , ale nie mam aktywne

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam za odkop,ale temat myślę nie aż tak źle trafilem,zeby nie zakladac nowego. Chodzi mi o to, czy jak jest A4 b8 z początku produkcji jak to - http://otomoto.pl/audi-a4-C15595061.html - ale ma duża navi i banga, to już MUSI miec biały FIS? Pytam,bo nie chciałbym trafic na czerwony,gdyż zalatuje poprzednią epoką a biały mi się mega podoba.

Opublikowano

Przepraszam za odkop,ale temat myślę nie aż tak źle trafilem,zeby nie zakladac nowego. Chodzi mi o to, czy jak jest A4 b8 z początku produkcji jak to - http://otomoto.pl/audi-a4-C15595061.html - ale ma duża navi i banga, to już MUSI miec biały FIS? Pytam,bo nie chciałbym trafic na czerwony,gdyż zalatuje poprzednią epoką a biały mi się mega podoba.

FIS czerwony nie jest taki zły w modelu B8 bo jest już w innej technologi ( zdecydowanie lepszy wyraźisty i bardziej czytelny niż w B6 i B7 ) a wiec jest zupełnie inna jakość to tak na marginesie,

Jesli chodzi o kolorowego FIS-a to wydaje mi sie że jak jest już NAVI to powinien byc kolorowy , za to nie koniecznie musi byc jak jest system MMI

Opublikowano

a Ty jak masz u siebie?

Opublikowano

a Ty jak masz u siebie?

czerwony :cool1:

ale jesli tylko ograne sie z tematem Navi to będe równiez myślał w przyszłym roku odnośnie zmiany FIS-a na kolorowy....

Opublikowano

a nie ma z tym jakichś większych problemów?