Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Poważny problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie nie wiedziałem gdzie umieścić ten wątek, ale bardziej wygląda mi to na problem z układem elektrycznym niż z układem napędowym, a więc:

mam problem z przyśpieszeniem swojego auta, przykładowo mam wrzuconą "piątke" - pedał w podłodze, na obrotomierzu 2300obr/min i nic poza tym, auto nie chce wkręcać się na wyższe obroty. Startując od jedynki autko wkręca się max na 3000obr/min aż do 4 biegu na którym już nie osiąga 3000obr/min, z kolei na piątce tak jak pisałem wyżej - max obroty to 2300obr/min. Pierwszy raz zdarzyło mi się to na początku tego tygodnia - zatrzymałem się na poboczu i "na luzie" autko normalnie wchodziło na obroty, niestety podczas jazdy było strasznie "mułowate". Zatrzymałem się znowu, zgasiłem silnik i ponownie odpaliłem, po problemie ani śladu. Auto chodziło tak jak zwykle. Pomyślałem sobie, że może jakiś błąd albo cos, może paliwo,albo turbina... chociaż akurat z paliwem to się pilnuję. Od tamtej pory aż do dziś był spokój, niestety problem znowu się pojawił - więc znowu się zatrzymałem, zgasiłem auto, po chwili odpaliłem i wszystko wróciło do normy. Może ktoś z was miał podobny problem, stąd moja prośba o dobrą radę - co dalej mam zrobić, może powinienem pojechać i sprawdzić na komputerze co jest nie tak?

z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Podłącz Vaga może coś pokażę od tego bym zaczął.

Opublikowano
  • Autor
:) Jutro popytam znajomych odnośnie warsztatu, w którym mają odpowiedni sprzęt aby sprawdzić mój wóz. :mysli: Chyba, że ktoś z klubowiczów jest z łódzkiego, ma vaga i chciałby mi poświecić swój czas - oczywiście nie chce nic za darmo :hi:
Opublikowano

spytaj na spotach... na pewno ktoś się znajdzie...

Opublikowano

obstawiam na typowy tryb awaryjny,vag powinien pokazac,co jest przyczyna tego stanu :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Podjechałem na Vaga - pokazało "błąd czujnika ciśnienia doładowania" - gość skasował ten błąd i przy okazji mnie na 80zł (ASO) dwa dni był spokój, a dziś znowu to samo co wyżej. ;/

Opublikowano

Ładnie sie cenią, 80zł :blink:

W takim razie wychodzi na to ze czujnik sie pieprzy i bedzie cie czekać wymiana :confused4:

Opublikowano

Podjechałem na Vaga - pokazało "błąd czujnika ciśnienia doładowania" - gość skasował ten błąd i przy okazji mnie na 80zł (ASO) dwa dni był spokój, a dziś znowu to samo co wyżej. ;/

więc jedz do tego samego gościa i mu teraz powiedz,żeby naprawił to,za co wziął 80 zł-błędy każdy idiota potrafi skasować,niech sie zajmie przyczyną błędu,a nie efektem w postaci błędu na Vagu-co za baran nie mechanik ASO
Opublikowano

Dlatego nie warto jechać do ASO. Wykasował błąd i mysli, ze jest wielki :wallbash: ale jakby miał to naprawic to już zonk bo nie wie o gdzie co i jak :thumbdown:

Najlepiej jedz do jakiegos ogarnietego elektromechanika a nie do ASO no chyba, ze masz zamiar sie z nimi pokłucić tak jak mówi Dominguez :)

Opublikowano
  • Autor

Tak się właśnie zastanawiam czy nie zainwestować w nowy czujnik ciśnienia doładowania - tak dla własnego spokoju. Po wykasowaniu błędu z kompa tylko raz mi się sytuacja z brakiem mocy przydarzyła, ogólnie to około 4 razy mi się coś takiego przytrafiało i to mnie zaczęło niepokoić. Nawet kiedy nie chciał przyśpieszać na piątym biegu to i tak turbo na "luzie" świszczało aż miło, tak więc ja już nie wiem czy to wina samej turbiny czy tego czujnika. Myślę, że na początek wymienię czujnik i sprawdze szczelność całego układu doładowania. Tak przy okazji dziękuję Wam wszystkim za pomoc :) [br]Dopisany: 26 Marzec 2010, 17:26_________________________________________________Jeśli się okaże, że wszystko jest okej to niestety wezmę się za turbo... najdroższy cukierek na sam koniec ;)

Opublikowano

Turbawka to to nie bedzie. Zrobienie logow wnioslo by wiecej jasnosci o co kaman, bo zwykle zczytanie bledow to troche malo informacji.