Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zaślepienie EGRa, montaż ssaka AWX dwa pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

zakupilem ssaka z AWXa jestem na etapie czyszczenia

dorobione mam dwie flansze do zaslepienia rurki miedzy kolek. wydechowym a EGRem i teraz tak

1. czy miedzy rurka z EGRa a kolektorem wydechowym jest jakas podkladka ( miedzy rurka a EGRem jest owa podkladka i przy montazu wpadnie nowa ) nie moge dopatrzec sie w etce czy jest??

jesli w ori jej nie ma czy mozna dac taka sama jak ta od strony EGRa pod flansze??

2. obecnie w ATJcie mam powietrze z ICa doprowadzone do EGRa na ori czesciach ale przy samym EGRze waz nachodzi na wlot i sciagniety jest opaska, patrze na kolek. z AWXa i jest tam sytuacja jak przy turbinie jest wejscie ale waz wchodzi do srodka i jest klamra ( taka jak przy redukcji srednicy wylotu z Turbiny przy zmianie na np. AWXa )

jak rozwiazac drobny problemik zalozyc jak mam teraz znaczy naciagnac gumowe kolanko na wejscie i sciahnac opaska czy jak w ori wsadzic weza do srodka i zalozyc klamre???

dzieki za info

mam nadzieje ze opisalem zrozumiale :D

Opublikowano

Tu masz dosyc obszerny wątek na temat wymiany

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t97038.0.html;highlight=wymiana+kolektora

a napisałes jakos tak niezrozumiale :mysli:

EGRu w ogóle nie zamontujesz już, flnasze miał Jarucki i z tego co opisywał rózniły sie one od wersji z silnikami na VP

Opublikowano
  • Autor

hehe nom poczytalem ale nadal kilka niejasnosci mam hehe

przy wymianie kolek. wiadomo

uszczelka pod kolek. 028 129 717D to sie zgadza

z uwagi na to ze sam EGR jako taki zostanie tylko wyjscie bedzie zaslepione

nowy oring miedzy EGR a kolek N 909 273 02

sa tez uszczelki i tu kolega w temacie swoim pisze dwie 22mm i 32mm w etce widzialem ale teraz glowy nie dam sobie uciac czy i ta pod EGRem i ta na kolek. sa takie same czy nie jutro zamiawiam czesci i nie wiem co z tymi uszczelkami

jedna

069 131 547D a u kolegi koncowka A

sruby do kolek. norma zalozy sie nowe

nom i problem wystepuje nadal z uwagi na pozostawienie obudowy EGRa i klapy gaszacej

chlopaki calkiem EGRa out i wkladali redukcje na nia przejsciowke ( samco np. ) i dwie opaski

u mnie EGR pozostaje jak w tym przypadku montowac gumowe kolanko

kupic ori z AWXa i wlozyc czy naciagnac na EGRa i sciagnac opaska????

glupi sie robie powoli hehe

Opublikowano

z tego co wiem w AJM/ATJ nie ma możliwości żeby założyć kolektor z AWX i zostawić ori egr, jeśli tak bardzo zależy Ci na zaworze recyrkulacji to musisz założyć ten z AWX plus kilka innych gratów żeby to wszystko pasowało

o ile pamiętam to Cristoforo robi tak u siebie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

dlaczego nie ma mozliwosci??

EGR bedzie zaslepiony ale pozostanie przy kolek. razem z klapa gaszaca zamiast flanszy z rurka

Opublikowano

Zaraz a jak ty chcesz EGR zostawić skoro kolektor AWX ma inne wejscie :gwizdanie: zakładając flansze nie zmieścisz tam juz EGR, i koleny problem z mocowaniem go

Zostawienie EGR równa sie z zakupem wersji od AWXa i z zmiana rurki plastikowej

A co do uszczelek one są wyszczególnione dla 1.9 na VP wiec bedziesz musiał etke przebadać albo napisać do Jaro4444 on temat EGRu w AJM przerabiał sa gdzies nawet fotki

dlaczego nie ma mozliwosci??

EGR bedzie zaslepiony ale pozostanie przy kolek. razem z klapa gaszaca zamiast flanszy z rurka

Nie pozostanie bo go nie przykręcisz do kolektora

Opublikowano
  • Autor

mam kolek z EGRem z AWXa komplet

ale chyba biega o to ze nie zmiesci sie miedzy kolek. a wezem z powietrza tak???[br]Dopisany: 14 Marzec 2010, 20:23_________________________________________________http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f2fb0010593e35c.html

Opublikowano

mam kolek z EGRem z AWXa komplet

ale chyba biega o to ze nie zmiesci sie miedzy kolek. a wezem z powietrza tak???

No to pisz od razu bo tak zakręciłes temat ze każdy zgłupiał o co ci w ogóle chodzi :wallbash:

w takim wypadku ja bym sie rozejrzał za rurką plastikową od AWXa na alegro :good: bo tą obecna raczej napewno bedziesz musiał przerobić na jakas złączke elastyczną <- rzeźba

Tylko teraz o jakie flansze Ci chodziło do czego te flansze w takim razie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o uszczelki pod flansze ( zaslepki ) ta na kolektorze wydechowym i ta pod EGRem

wrzocilem fotke

obie uszczelki sa takie same czy jak kolega pisze jedna 22mm druga 32mm

rurka z EGRa na obu koncach ma taka sama flansze wiec uszczelki chyba beda takie same???

co do rurki plastikowej z AWXa to o ktora dokladnie biega???

ta rownolegla do szyby w ktorej jest czujnik, na ktora nachodzi gumowe kolanko laczace te rurke z EGRem??

Opublikowano

w takim wypadku ja bym sie rozejrzał za rurką plastikową od AWXa na alegro :good:

dokładnie, a później zaślepiasz EGR tak jak jest to opisane w wątku który podesłał Kowi i po robocie :cool1:

pytanie tylko po co montować EGR i go zaślepiać? nie lepiej kupić przejściówkę i złączkę elastyczną? :mysli:

Opublikowano

Jak ktoś lubi utrudniać sobie życie i marnować pieniadze na elementy które nie będą i tak działac to sie opłaca

:dziura:

Opublikowano
  • Autor

no zaslepienie to juz maly problem :)

jak juz go kupilem to go zaloze chociaz zobaczymy czy znajdzie sie jaka redukcja na allegro :>[br]Dopisany: 14 Marzec 2010, 20:34_________________________________________________chodzi o to by nie wywalalo zadnego bledu na VAGu

a z tego co pisza to jednemu wywala cos tam drugiemu nie chyba bedzie znow wiecej kombinacji

chociaz przy tym tez troche jest heheh

Opublikowano

no zaslepienie to juz maly problem :)

jak juz go kupilem to go zaloze chociaz zobaczymy czy znajdzie sie jaka redukcja na allegro :>[br]Dopisany: 14 Marzec 2010, 20:34_________________________________________________chodzi o to by nie wywalalo zadnego bledu na VAGu

a z tego co pisza to jednemu wywala cos tam drugiemu nie chyba bedzie znow wiecej kombinacji

chociaz przy tym tez troche jest heheh

chyba nie myślisz o moim problemie z tamtego wątku :mysli: ja niefortunnie przez zmiane kolektora zabiłem przepływomierz czy to zbieg okolicznosci nie wiem, ale teraz nie mam żadnych błędów a EGRu nie ma

Opublikowano
  • Autor

heh nom szukam poki co szukam na allegro jakiejs redukcji jak nie znajde moze sie skusze na dorobienie flanszy z ori EGRa i dospawa sie rurke

a jak wyjdzie lipa to zaloze co mam

Opublikowano

Man pytanie czy zaślepka na kolektor wydechowy i EGR ma te same wymiary chodzi mi o rozstaw otworów żeby nie odkręcać wszystkiego naraz.

Opublikowano
  • Autor

Man pytanie czy zaślepka na kolektor wydechowy i EGR ma te same wymiary chodzi mi o rozstaw otworów żeby nie odkręcać wszystkiego naraz.

wlasnie zmierzylem ma takie same

Opublikowano

a tak wogole to o co biega :cool1:

może pomogę :gwizdanie:

Opublikowano

a tak wogole to o co biega :cool1:

może pomogę :gwizdanie:

chodzi oto żeby zrobić 2 takie same zaślepki mierząc tylko jedną stronę :>

Opublikowano

muszę chyba więcej wypić bo ja z tego wątku nic nie kumam :blink:

Opublikowano

no wątek jest nieźle zakręcony :polew: :polew: pomijając juz fakt ze sa watki na ten temat z fotkami i wszystkim ogólnie wytłumaczonym :gwizdanie: