Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Chip po wizycie u Witka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym przedstawić wykres dokonanego programu.

Seria 107km i 298Nm a po modzie 140km i 340Nm :kox:

Seria taka mała ponieważ źle był ustawiony rozrząd ale po korekcie której dokonał Rogalotti wszystko wróciło do normy :good:

Pozdrawiam i wielkie dzięki dla Witka za udany program :hi:

115d90f765b16f18m.jpg

kliknij w miniaturkę aby powiększyć :wink4:

Opublikowano

dużą różnicę odczuwasz po nowym programie? ...

Opublikowano

nie kumam... czemu na wykresie nie ma prawidłowej serii skoro piszesz że Witek poprawił?

a te niutki to skąd się wzięły przy złym kącie synchronizacji? (bo o to chyba chodziło)

Opublikowano

na wykresie niema serii po poprawie kąta synchronizacji który wynosił (4,4), ponieważ wszystko poza tym kątem było ok i po jego ustawieniu od razu został zrobiony nowy program. Po wszystkim został hamowany już na nowym programie i stąd jest przedstawiona na wykresie seria na źle ustawionym kącie oraz po modzie. A co do tych niutków w serii to nie mam zielonego pojęcia skąd one się znalazły w takiej ilości, może jakiś mały bonus od koncernu VAG :naughty:

A co do odczuć z jazdy to jest 101% lepiej niż na ori sofcie :good:

Opublikowano

krzywa momentu 101% lepsza to i lepiej się jeździ :naughty:

Opublikowano

jak tam spalanie? zostało na takim samym poziomie?

Opublikowano

spalanie raczej się nie zmieniło jest takie jak dawniej, ale za to są sporo większe doznania z jazdy :kox:

Opublikowano

kat został usunięty i zastąpiony jest przelotową rurką taką jak na zdjęciach poniżej :decayed:

76a57f069e91571cmed.jpg

23687e829f28e7d2med.jpg

Opublikowano

odczułeś róznice po wywaleniu taka? i jeszcze jendo pyt. był jakieś objawy przesuniętego rozrządu wcześniej?

Opublikowano

ja musze kata wyciąć ale póki co brak $$$.. powiedzieli mi 200zł za taka operacje i to w paru miejscach ...

Opublikowano

odczułeś róznice po wywaleniu taka? i jeszcze jendo pyt. był jakieś objawy przesuniętego rozrządu wcześniej?

po wycięciu kata zauważyłem, że troszkę lepiej się zbiera na wyższych obrotach :naughty: A co do kąta synchronizacji to nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów.

Opublikowano

140 to taki lajtowy setup czy więcej się nie dało :mysli:

Opublikowano

140 to taki lajtowy setup czy więcej się nie dało :mysli:

można było więcej tylko po co nadmiernie obciążać seryjne turbo przyrostem rzędu 5-10km. Płaski moment rozłożony w szerokim zakresie obrotów daje lepsze rezultaty i płynność w jeździe :naughty:

Opublikowano

moment to podstawa, zobacz u mnie też chciałem mieć płaski moment :)