e2rdd23 Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Witam wszystkich na wstępie napisze ze używałem opcji ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A wiec po kurtce co się dzieje. Dzisiaj rano jak odpalałem auto wszystkie kontrolki przygasły a licznik kilometrów częściowych sie wyzerował rozrusznik nie ruszył ale przytrzymałem dłużej kluczyk to rozrusznik zaczął powoli kręcić z dużym oporem i zaczął coraz szybciej kręcić aż auto odpaliło. Co może być przyczyna takiej reakcji???? z góry dzięki za podpowiedź.
rafi_a4 Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 mi kontrolki przygasly jak ako bylo do wymiany moze masz gdziesz przebicie i ci sie aku rozladowalo.bo jak ci licznik sie wyzerowal-a zeruje sie za kazdym razem jak odlaczysz aku gdy jest brak pradu
grzesiek88 Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 sprawdz aku jeżeli dobre to szukaj przyczyn w rozruszniku
e2rdd23 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Opublikowano 24 Marca 2010 ok dzieki panowie jak tylko wrócę do domu to na sam początek naładuje aku i zobaczę co i jak
Kierownik Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Raczej na pewno jest to akumulator , przygasające kontrolki są wynikiem słabego napięcia w "obiegu" samochodu , a przed rozruchem za to odpowiedzialny jest tylko i wylacznie ako , po juz alternator Jak masz dostęp do miernika cyfrowego , sprawdz poporstu napięcie na akumulatorze
e2rdd23 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Opublikowano 24 Marca 2010 mam miernik i wlasnie tak zrobie a podpowiecie mi jaki prad powinien byc przy rozruchu chodzi mi o obciazenie aku przy odpalaniu.
Kierownik Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 to chyba zalezy od akumulatora ile ma Ah i ile ma A na rozruch tam na etykiecie powinno być napisane wg. autodaty najlepszym akumulatorem dla 1.8 T powinien być 63 Ah
e2rdd23 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Opublikowano 24 Marca 2010 ok dzieki taki wlasnie kupiłem bo moj padł na amen i stad byly problemy dzieki wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi