lis Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 witam panowie potrzebuje szybkiej podpowiedzi czy szpilki z ori felg stalowych 16" będą pasować do felg alu S-line 17" -- czy nie będą za krótkie drugie pytanie czy do alu 17" ET 45 będą potrzebował dystanse czy nie? i ostatnie pytanie te śruby od felg stalówek mam czarne i pordzewiałe, coś z nimi można zrobić czy może wystarczy założyć srebrne zaślepki plastikowe o będzie OK dzięki z góry za pomoc (w poniedziałek rano zmieniam koła i tak pytam na wariata) pozdro
Jaszczur87 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 według etki śruby maja być M14x1,5x27 w stalowych i aluminiowych wiec powinno być wszystko dobrze co do ET 45 to oryginalne felgi miały takie et wiec nie powinno nic obcierać tylko opona będzie schowana w nadkolu a na śruby daj zaślepki plastikowe ich widać nie będzie chociaż ja bym najpierw je troszkę przeczyścił (również gwint i tą powierzchnie stożkową bo to ona najczęściej jest powodem zapiekania).
truckmaniac Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 W przypadku ori felg będą pasować bez problemu. Jeżeli masz felgi tzw. podróbki może być inny stożek, ale to widać gołym okiem.
A-rek Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 sruby sa takie same nie zaleznie do rozmiaru kola a co do ET to jak chce ci sie kombinowac i razi cie w oczy fakt, ze kola sa minimalnie schowane w nadkolu to zaloz dystance po 10 mm i wtedy sruby o tyle dluzsze od ori
wuju Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 pomaluj śruby odrdzewiaczem i będzie dobrze bo plastikowe zaślepki jak dla mnie
lis Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Opublikowano 28 Marca 2010 dzięki wszystkim za podpowiedzi jutro 8:00 zmieniam kapucie i w końcu alu zakładam pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi